Boukje Busch is te gast tijdens het Nieuwjaarsconcert van Excelsior. Foto: PR
Boukje Busch is te gast tijdens het Nieuwjaarsconcert van Excelsior. Foto: PR Foto:

Nieuwjaarsconcert Muziekvereniging Excelsior Warnsveld met Bouke Musch

WANRSVELD - Muziekvereniging Excelsior uit Warnsveld geeft op zondagmiddag 17 januari een Nieuwjaarsconcert in samenwerking met de in Warnsveld woonachtige klarinettiste Boukje Musch. Dit is een unieke samenwerking met lokaal talent.

Het motto van Muziekvereniging Excelsior is: "Samen met muziek bezig zijn, ieder op zijn/haar eigen manier en niveau". Jong en oud is bij deze vereniging welkom. Bij Excelsior gaat het vooral om de mensen. Zij hebben de vereniging mede grootgemaakt. Muziek verbindt, dat is wat Excelsior wil meegeven. Samenwerken, open staan en verbinden zijn op Excelsior van toepassing. Excelsior is een vereniging die leeft, die zich wil blijven ontwikkelen: met bijzondere concerten, zoals ook op 17 januari a.s. door samen te werken met de in Warnsveld woonachtige klarinettiste Boukje Musch.

Boukje Musch
Boukje Musch is op 7-jarige leeftijd begonnen met muzieklessen op de muziekschool in Zutphen. Vanaf 1999 studeerde zij aan het conservatorium, waar zij in 2005 cum laude afstudeerde voor haar masteropleiding. In juni 2003 won Boukje de 'Koen van Slogteren' pedagogiek- en methodiekprijs. Na haar studie aan het conservatorium volgde zij diverse cursussen en lessen, waaronder muziekregistratie, lesgeven aan leerlingen met leerproblemen en leerstoornissen, pop/jazz muziek en improvisatie.

Als docent werkte Boukje bij het Centrum voor Kunsten de 'Leeuwenkuil' in Deventer en bij verschillende muziekverenigingen.?Sinds 2005 is zij als klarinet- en saxofoondocent werkzaam bij het Centrum voor de Kunsten de 'Muzehof' in Zutphen en kwam zij weer terug op de school waar zij zelf in haar kindertijd is begonnen. Vanaf 1 januari 2013 is zij aangesloten bij het Muzecollectief (www.muzecollectief.nl), een bloeiend docentencollectief dat instrumentale- en vocale muziekdocenten in de regio Zutphen, Gorssel & Lochem aanbiedt.?
Als musicus mocht zij vele concerten geven in binnen- én buitenland. Zo maakte zij mooie tournees met diverse orkesten en ensembles, waaronder het Gelders Orkest. In 2006 speelde zij samen met collega's van het clarinetchoir van het conservatorium in de Spiegelzaal van het Amsterdamse Concertgebouw, dat live werd uitgezonden op radio 4. Als solist trad en treed zij regelmatig op met blaasorkesten. Een bijzondere ervaring was een concert samen met de Amsterdam Staff Band in 2008 en met pianist Howard Evans. Als saxofonist speelde zij enkele jaren bij het Gelders Fanfare Orkest.
Zij is als klarinettist verbonden aan het 'Kurios Klarinetkwartet'. Dit kwartet vierde in februari 2012 zijn tienjarig jubileum en heeft inmiddels vele concerten, binnen- en buitenlandse tournees en twee cd's op zijn naam staan. De derde cd "Triple Dutch" genaamd, is in 2015 gerealiseerd, zie ook: www.kuriosklarinetkwartet.nl

Naast het drukke bestaan van dit kwartet is zij als klarinettist/saxofonist werkzaam bij het symfonie orkest van stichting 'Ars Musica' en het 'Hineni Symfonie Orkest'. Daarnaast speelt zij regelmatig als freelancer bij diverse (beroeps) orkesten en ensembles.

Locatie
Het concert wordt gegeven in het Kulturhus in Warnsveld, 't Warnshuus, aanvang 15.00 uur, toegang € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor de jeugd t/m 12 jaar. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de balie in 't Warnshuus.


www.warnshuus.nl