Tijdens de nieuwjaarsreceptie vooruitgekeken naar het jubileum van KVZ. Foto: PR
Tijdens de nieuwjaarsreceptie vooruitgekeken naar het jubileum van KVZ. Foto: PR Foto:

KVZ luidt 100 jaar korfbal in Zutphen feestelijk in

ZUTPHEN - In 2016 viert korfbalvereniging KVZ dat de korfbalsport in Zutphen 100 jaar bestaat.

KVZ is in 2000 ontstaan uit een fusie van twee bestaande korfbalverenigingen in Zutphen: ZKC '16 (opgericht in 1916) en Rapiditas (opgericht in 1921). KVZ is een vereniging met ruim 500 leden en is daarmee één van de grootste korfbalverenigingen in Nederland.

Het is de ambitie van de club om topkorfbal te spelen. Het eerste team speelt op dit moment in de zaal overgangsklasse. De jeugdselectieteams spelen al jaren op hoog niveau en doen landelijk goed mee. Maar KVZ is ook bij uitstek een (familie)vereniging waar het leuk is om met elkaar te sporten op recreatief niveau en waar daarnaast van alles te beleven is. Met de kampweek voor de hele jeugd van 6 tot 18 jaar als jaarlijks hoogtepunt.
KVZ trapte op zaterdag 2 januari het vieren van het jubileumjaar af met een nieuwjaarsfeest. Daar presenteerde de voorzitter, Henk Jan Milius, het feestelijk jaarprogramma. Natuurlijk viert KVZ het jubileum met de leden en de sponsoren. Wat in ieder geval op het programma staat zijn: een sponsormiddag tijdens de eerste thuiswedstrijd van het veldseizoen; met zo veel mogelijk leden meelopen met de avondvierdaagse in mei; het schoolkorfbaltoernooi met een extra feestelijk tintje; het KVZ-feestweekend van 17 tot 19 juni met onder andere een reünie; en ter afsluiting aan het eind van het jaar een groot galafeest.
Ook de andere inwoners van Zutphen en Warnsveld zullen zeker wat van het jubileumjaar gaan merken. Er verschijnen bijvoorbeeld in de loop van 2016 100 portretten van KVZ-ers op www.kvz2000.nl en op facebook, om te laten zien wie KVZ maken tot wat het is. Als eerste vertelt Henk Jan Milius, vroeger toptalent en nu voorzitter, waarom hij van korfbal en KVZ houdt: "KVZ is een vereniging waar veel gebeurt. Ik kan mij voorstellen dat er veel kinderen en volwassenen in Zutphen en Warnsveld wonen die daar graag bij willen horen".