Judoliefhebbers komen aan hun trekken aan de Laan naar Eme. Foto: PR
Judoliefhebbers komen aan hun trekken aan de Laan naar Eme. Foto: PR

Nieuwe vechtsportschool geopend op Zutphens sportpark

ZUTPHEN – Op het sportpark aan de Laan naar Eme 99 opent Budo instituut Kiryoku een nieuwe dojo met een gloednieuwe judomat waar judoka's en kickboksers gaan trainen. Vanaf 4 januari 2016 kunnen ervaren en nieuwe judoka's een keer gratis de sport uitproberen en komen trainen. Ook in 'De Kei' in Warnsveld kunnen judoka's vanaf 6 januari elke woensdag vanaf 13.30 uur judoën.

Het gebied rondom 'De Vijver' krijgt steeds meer het karakter van een sportpark. Naast het nieuwe zwembad, velden voor korfbal, voetbal en hockey en een crossparcours, is het terrein nu ook een school voor vechtsporten rijker.

De afgelopen tijd is hard gewerkt om het oude clubhuis van ZVV Zutphania op te knappen en om te toveren tot een mooie dojo. Niet alleen is in de grote zaal plek genoeg om hard te trainen, vanuit een gezellige kantine met glazen wand kunnen bezoekers onder het genot van een kop koffie de vechtsporters zien trainen.

Van tuimeljudo tot topsport
Budo instituut Kiryoku, dat al tal van andere succesvolle judoscholen in Gelderland heeft, biedt judo aan voor alle doelgroepen. De allerkleinsten (2,5 - 5 jaar) kunnen via het tuimeljudo kennismaken met het judo en het daarbij horende respect, discipline, doorzettingsvermogen en weerbaarheid. Daarnaast is er judo voor de jeugd, jongeren en senioren. Bovendien besteedt de judoschool speciale aandacht aan wedstrijdjudo en topsport. "Iedereen die graag een keer judo wil uitproberen is van harte welkom om mee te komen trainen", aldus Martine Demkes, Nederlands Kampioen Judo 2015 en één van de trainers van Kiryoku Zutphen.
Als eerste gaan Kiryoku Zutphen en Kickboxing Zutphen gebruik maken van de nieuwe vechtsportschool. Ongetwijfeld komen daar de komende tijd tal van andere initiatieven bij.

Voor vragen of meer informatie kunnen belangstellenden altijd binnenlopen in het gebouw aan de Laan naar Eme 99 of mailen naar kiryokuzutphen@gmail.com.