Inspraak inpassingsplan N348 Jodendijk-Scheuterdijk Eefde vanaf 7 januari

Eefde - Gedeputeerde Staten hebben het ontwerp inpassingsplan "N348 Jodendijk – Scheuterdijk" te Eefde vastgesteld. De verbeteringen op het kruispunt zorgen ervoor dat fietsers veilig kunnen oversteken en het verkeer beter kan doorrijden op deze belangrijke regionale verbindingsweg. De Jodendijk wordt voor gemotoriseerd verkeer afgesloten van de N348. Fietsers mogen hier wel blijven rijden. Ter hoogte van de Jodendijk- Scheuterdijk wordt een middengeleider aangelegd waardoor fietsers en voetgangers in twee keer veilig kunnen oversteken.

De Scheuterdijk sluit nu rechtstreeks aan op de N348. In het nieuwe ontwerp wordt deze verbinding afgesloten. Het huidige fietspad wordt een parrallelweg. Deze wordt aangesloten op de bestaande rotonde in de N348. Deze nieuwe route is veiliger voor de automobilisten en de mensen die aan deze weg wonen en werken in de bedrijven die hier staan.

Ontwerp inzage op 7 januari
Het ontwerpbesluit ligt vanaf 7 januari 2016 ter inzage. Iedereen heeft zes weken om hierop te reageren. De verwachting is dat Provinciale Staten het inpassingsplan medio 2016 kunnen vaststellen.

Regionale verbindingsweg
De provinciale weg tussen Eefde en de A1 bij Deventer is een belangrijke regionale verbindingsweg. Onder andere voor het verkeer van en naar Zutphen. Daarnaast rijden mensen over deze weg naar de dorpen, woningen en bedrijven in de directe omgeving. De Jodendijk en de Scheuterdijk sluiten nu rechtstreeks aan op de N348. Evenals de aan de weg gelegen woningen en bedrijven. Langs de weg ligt een in twee richtingen bereden vrijliggend fietspad en de vele in- en uitritten in combinatie met het fietspad en het afslaand verkeer leiden regelmatig tot gevaarlijke situaties. Door het nieuwe ontwerp komt hieraan een einde.


www.gelderland.nl