De geslaagden van de scheidsrechters cursus gehouden bij AZC in Zutphen. Foto: PR Foto:

Geslaagden KNVB
scheidsrechterscursus

Zutphen - Onder auspiciën van de KNVB heeft bij voetbalvereniging AZC Zutphen een basiscursus voor KNVB vereniging scheidsrechters plaatsgevonden. Twee leden van v.v. Warnsveldse Boys en 13 leden van v.v. AZC hebben de cursus de afgelopen vier maanden gevolgd.

Drie avonden hebben de aspirant scheidsrechters onder begeleiding en toezicht van ervaren KNVB scheidsrechters, wedstrijden moeten fluiten en vlaggen. Na afloop van de wedstrijden werden de verrichtingen besproken en verbeterpunten aangedragen. Door middel van bewegende beelden en voorbeelden uit de praktijd werd een stukje theorie onder de aandacht gebracht. Daarnaast hebben de deelnemers onder leiding van een praktijkbegeleider ook bij de clubwedstrijden gefloten. De vierde avond was uitsluitend gereserveerd voor een brede informatie wat de toekomstige scheidsrechters zoal tegen kunnen komen en hoe zij daar het beste op konden anticiperen.

Alle deelnemers hebben de cursus met goed gevolg afgesloten en waren allemaal geslaagd. Na afloop mochten alle trotse nieuwe verenigingsscheidsrechters hun behaalde diploma van de KNVB docent Rutger Bekebrede in ontvangst nemen. Voetbalvereniging AZC en v.v. Warnsveldse Boys beschikken hiermee over een mooi aantal gediplomeerde scheidsrechters die bij de club de thuiswedstrijden kunnen en mogen fluiten.

WSV Dames in goeden doen

Warnsveld - Het moest er dan toch maar van komen in de wedstrijd tegen het hoger geklasseerde VCV uit Varseveld. De Warnsveldse dames begonnen wat te afwachtend en zagen VCV de 1e set binnen slepen 16-25. In de 2e set draaide het stukken beter en werd het verdiend 25-16 . In de 3e set bleven de WSV dames attent en voerden ze de druk op hetgeen resulteerde in 25-20. De vierde set werd een softe set en liep VCV over de Warnsveldse dames heen 13-25. In de 5e set was het toch weer WSV, dat van zich liet spreken en met 15-7 was de 3-2 winst een feit.

Heren 1 lieten zich in de wedstrijd tegen Reflex in de 1e set de kaas van het brood eten 22-25. Toen de tegenstander dacht dat dit naar meer zou smaken, kwamen ze bedrogen uit, met 25-15 werd de stand gelijk getrokken. De WSV trein was daarna niet meer te stoppen. Zonder ophouden denderden de heren door naar de winst in de 3e set met 25-13 en als kroon op het werk ook naar winst in de vierde set met 25-16 en konden de mannen de 3-1 bijschrijven.

Heren 2 was gastheer van het bezoekende Devoc. De Denekampers brachten met 21-25 de 1e set binnen. WSV speelde in de 2e set de tegenstander menigmaal goed uit, doch zagen Devoc met 17-25 de set winnen. Met een enorme inzet en vechtlust werd de 3e set een zege 25-14. Op het goede winstpad werd ook de 4e set met een mooie stand in winst omgezet 25-17. De spanning was te snijden in de 5e set die de mannen van WSV met 15-12 wonnen en een mooie 3-2 was de beloning.

Jongens A wilde tegen EVV het kampioenschap zeker stellen. Dat zou zo bleek niet al te moeilijk gaan. De service druk en het aanvallende werk was dermate goed verzorgd bij de Warnsveldse jongens, dat de setstanden voor zich spreken 25-16, 25-18, 25-15 en 25-17, waarmee de maximale winst 4-0 zeker was en de ploeg met 5 punten erbij een waardig kampioen in de 1e klasse werd. Vanaf januari gaat de ploeg hoofdklasse spelen.

Meisjes A 1 had het die middag in het geheel niet moeilijk tegen het bezoekende Reflex. In de 1e set kon Reflex nog even aanhaken tot 25-17. Daarna was voor Reflex de koek echt op en met mooie setstanden in de 2e , 25-12 en in de derde set 25-12 en als slotset 25-13, bleef de 4-0 in Warnsveld en ook de 5 winstpunten .

Jongens C 1 had het moeilijk tegen Devolco. Ofschoon de Warnsveldse ploeg nog wel de 1e set won met 20-25, was het daarna Devolco dat de klok sloeg. Met 25-21 in de 2e set en 25-19 in de 3e set en 25-17 in de 4e set was Devolco de betere met 3-1.

Meisjes C 1 had tegen het bezoekende VCV C 1 niet veel in de melk te brokkelen. De bezoekers maakten direct duidelijk waarvoor ze gekomen waren 11-25 in de 1e set. In de 2e set konden de Warnsveldse meisjes nog iets terug doen tot 17-25. In de 3e en de 4e set was VCV te sterk met duidelijke setstanden 15-25 en nog eens 15-25, uitslag 0-4.

Mini. Dash 3 – WSV 2, een spannende wedstrijd, 26-28, 25-15, 13-25, 25-22 en in de 5e set 11-15 een mooie 2-3 winst voor WSV. WSV 1 – Vios 2. Ook hier was de thuisploeg te sterk voor de bezoekers. Met de setstanden 25-18, 25-13, 25-11 en 25-15 was de 4-0 zege dik verdiend.

Recreanten Dames 1 had een zware kluif aan Vios. De eefdese ploeg was op alle fronten de betere, getuige de setstanden 25-14, 25-14 en 25-15. De 3-0 bleef in Eefde.