Gezellige kerstinstuif Scheperstee. Foto: Gert-Jan Stolte
Gezellige kerstinstuif Scheperstee. Foto: Gert-Jan Stolte Foto:

Kerst op De Scheperstee

Warnsveld - Dinsdag 15 december hebben kinderen en ouders genoten van de kerstactiviteit 2015. Alle kinderen hebben samen met hun ouders een gerechtje bereid voor het kerstdiner. En hoe fijn is het dan als jouw klasgenootjes je complimenten geven over jouw gerechtje. Terwijl de kinderen in de groep met elkaar genoten van het diner was er op het plein voor de ouders een warme kop soep met broodjes. En voor de liefhebber warme glühwein. Deze gezellige kerstinstuif werd mede mogelijk gemaakt door Bakkerij van Zuijlen, Slager Gelderblom, slijterij Gall en Gall en firma Groente en Fruit-Zonnebelt.


Vertelvoorstelling Pauline Seebregts

Warnsveld - Pauline Seebregts is een professionele verteller met inspirerende verhalen. Haar nieuwste vertelvoorstelling heet 'Lied voor een Engel' en vindt plaats op 24 januari in de Martinurkerk in Warnsveld.

Het verhaal begint als volgt: 'Jarenlang trof je de oude bergbewoner bij de rots aan het meer. De 'Rots van Kaïn en Abel' zoals de dorpelingen zeiden. In het meer waren twee engelen gevonden. Waar kwamen ze vandaan en wat was er gebeurd? Niemand wist wie het waren. Aan iedereen die het wilde horen vertelde de bergbewoner het verhaal dat hem maar niet losliet.' Wanneer worden we eigenlijk degene die we moeten zijn? Kun je fouten goedmaken, geslagen wonden helen en vergeven of is dat allemaal maar een illusie? Een voorstelling die vertelt over hoe gewone mensen een omkeer kunnen maken en het alledaagse én uitzonderlijke van gewone mensenlevens laat zien. Toegang: € 5,-


Kerst- en Nieuwjaarsgroet ' t Spiker

Warnsveld - Het bestuur van de Stichting Vrienden Dierenweide 't Spiker wenst u prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2016 toe. Het bestuur is iedereen veel dankbaarheid schuldig voor alle inspanningen, in welke vorm dan ook, die door u allen gedaan zijn. U allen zorgde er weer voor dat de dierenweide een ontmoetingsplek was voor veel dorpsgenoten. De stichting kan terug zien op een geslaagd jaar wat de dieren in de weide betreft. De vrijwilligers zullen er weer voor zorgen dat het in 2016 ook zo mooi blijft en nodigen u dan ook uit om in het nieuwe jaar weer een bezoek te brengen aan de dierenweide. Ook dit jaar heeft de gemeente Zutphen, in samenwerking met Buurtvereniging" Dorskampkwartier" en de dierenweide 't Spiker, een prachtige kerstboom neergezet. Het is een lichtpunt midden in het zo mooie dorp Warnsveld.