Drummer Han Neijenhuis. Foto: PR
Drummer Han Neijenhuis. Foto: PR Foto:

Drummer Han Neijenhuis naar
top Nederblues

ZUTPHEN - Zutphenaar Han Neijenhuis is sinds kort de nieuwe drummer in de Gelders/Overijsselse bluesband The Veldman Brothers, rond de broers Gerrit en Bennie Veldman. Daarmee is Neijenhuis toegetreden tot de top van de Nederlandse bluesscene. In 2011 werd The Veldman Brothers verkozen tot beste bluesband van Nederland.

Naast die eervolle verkiezing is The Veldman Brothers bovendien één van de meest optredende bluesbands van Nederland. De band speelt door heel Nederland, maar ook regelmatig in Duitsland, België en Frankrijk. Han Neijenhuis heeft door deze nieuwe job de tributeband The Etta James Experience moeten verlaten. Een luxe probleem, zegt hij. "The Etta James Experience is een geweldige band, maar The Veldman Brothers hebben veel meer werk. Bovendien speelt die band eigen muziek, ze hebben al vijf cd's uit. Dat spreekt me ook enorm aan. Ik ben heel blij met deze nieuwe kans."

Han Neijenhuis is ook drumleraar. Hij geeft privéles in zijn eigen drumstudio in de Zutphense wijk Leesten. Daarin is zijn inmiddels 35 jaar bandervaring een belangrijke basis. Neijenhuis speelde in heel veel verschillende bands. Onder meer met Amerikanen als Tony Spinner en Sonny Hunt, maar recent ook nog als invaller bij Old N-js, de band rond de oer-Normaal-leden Ferdi Joly en Willem Terhorst.

Daarnaast schrijft hij artikelen voor de muziekbladen Soundz en drummagazine Slagwerkkrant. Neijenhuis ontmoette bekende drummers als Simon Philips (Toto), Mike Portnoy (Dream Theater), Nicko McBrain (Iron Maiden), Roger Taylor (Queen)en Christoph Schneider (Rammstein). Ook die ervaring komt in de drumlessen soms mooi van pas. Met ingang van het nieuwe jaar heeft Han Neijenhuis nog enkele plekken vrij in het lesschema.

Voor meer informatie, zie de website of neem telefonisch contact op.


www.drumschoolhanneijenhuis.nl of 06-30428624