Dozen met de in totaal 1 miljoen koffiepunten. Foto: PR
Dozen met de in totaal 1 miljoen koffiepunten. Foto: PR Foto:

Eén miljoen koffiepunten voor de voedselbank

Regio - De inzamelingsactie van Douwe Egberts-koffiepunten heeft een mijlpaal bereikt. Precies twee weken na de start van de actie werd het aantal van een miljoen bereikt. De Lionsclub in Zutphen moest daarvoor drie teams inzetten die avonden lang aan het tellen zijn geweest.

Organisator Paul Bombeld is bijzonder in zijn nopjes met deze grote hoeveelheid bonnen. "Omdat we vorig jaar ook al hebben ingezameld in het gebied rond Gorssel, Eefde en Zutphen dachten we vooraf dat de opbrengst dit jaar wel minder zou zijn. Niets is minder waar. Ook dit jaar is de opbrengst enorm, mede omdat er ook honderdduizenden bonnen uit het nieuwe inzamelgebied Brummen en Eerbeek binnenkomen".

De ingezamelde punten worden door de Lionsclub aangeboden aan de koffiebrander in Utrecht. Voor iedere 500 punten krijgt de voedselbank in Zutphen een gratis pak koffie. De inzamelbussen staan in bij de twee Zutphense vestigingen van Albert Heijn, bij bakkerij Kuiper in het Waterkwartier, Trekpleister in Leesten, de Coop in Noordveen en Eefde, Boek & Co in Warnsveld, Jumbo in Gorssel en Plus in Eerbeek. In Brummen staan de inzamelbussen bij de Spar, Jumbo en Primera Bosman. De actie loopt tot 31 december.