Team Oost4AIR gaat de ultieme uitdaging aan om de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Foto: PR
Team Oost4AIR gaat de ultieme uitdaging aan om de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Foto: PR Foto:

Team Oost4AIR schaatst Elfstedentocht voor CF

Zutphen - Op zondag 20 december staat Team Oost4AIR op de jaarlijkse Kerstmarkt in Zutphen om geld in te zamelen voor mensen met Cystic Fibrosis.Team Oost4AIR wordt gevormd door de Warnsvelders, Jos Dijkman, Berjan Zandink en de broers Rene en Marcel Floris.

Samen met Olympisch kampioen Jochem Uytenhaage en circa 150 andere deelnemers gaat Team Oost4AIR de ultieme uitdaging aan om de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Naast een sportieve uitdaging helpen zij mee om zoveel mogelijk bekendheid te genereren en geld in te zamelen voor het onderzoek naar Cystic Fibrosis.

Steun team Oost4AIR via de link: skate4air.nl/nl/participants/profile/700. Cystic Fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte, is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. CF is ongeneeslijk, maar dankzij onderzoeken (mede mogelijk gemaakt door opbrengsten van skate4AIR) zijn er medicijnen ontwikkeld om infecties en weefselschade bij CF-patiƫnten te voorkomen en te behandelen. Skate4AIR haalt elk jaar, door deelname aan deze uitdaging, zoveel mogelijk geld op voor onderzoek naar deze ziekte.


Musical: 'De wonderlijke kerst van vadertje Panov'

Warnsveld - Lang geleden woonde in een Russisch stadje een schoenmakertje; vadertje Panov. Meestal was vadertje Panov tevreden en vrolijk. Maar op kerstavond voelde hij zich treurig en alleen. Dan gebeurt er iets wonderlijks... Weten hoe dit verder gaat? Kom op 24 december van 17.00 uur en 19.00 uur naar de Martinuskerk te Warnsveld, waar dit prachtige verhaal van Leo Tolstoj te zien is.