Het thema is: bouw je museumobject! Foto: PR
Het thema is: bouw je museumobject! Foto: PR Foto:

6de editie LEGO stenen bouwen in het Stedelijk
Museum Zutphen

Zutphen - Na de succesvolle editie in de kerstvakantie van 2014 zijn er wederom twee bouwmiddagen gepland met het welbekende LEGO systeem in het Stedelijk Museum Zutphen. Het is dit jaar de 6de keer dat in samenwerking met LEGO Nederland een bouwdag georganiseerd wordt.

In de kerstvakantie op dinsdag 23 en woensdag 24 december kunnen kinderen tot 12 jaar tussen 10.00 en 15.30 uur hun fantasie de vrije loop laten en bouwen met de legendarische blokjes van LEGO. Het thema is: bouw je museumobject! Helemaal in de sfeer van de 'Alles uit de kast' tentoonstelling.

Deelnemers kunnen eerst inspiratie opdoen door een bezoekje aan deze tentoonstelling te brengen en daarna aan de slag gaan in de Refter om ons te laten zien wat zij vinden welk object in het museum thuishoort. Natuurlijk valt er deze bouwdagen ook wat te winnen. Uit alle bouwwerken kiezen we de twee mooiste museumstukken (in leeftijdscategorieën 4 t/m 8 en 9 t/m12). Deze bouwers winnen een leuke prijs én hun object krijgt tijdelijk een plaatsje in de hal van het museum, net als de échte museumstukken!

LEGO bouwen kerstvakantie
Bouw je eigen museumobject van dinsdag 22 en woensdag 23 december 2015 van 10.00-15.30 uur. Deelname tot 4 t/m 12 jaar. Toegang en deelname is gratis (tot 12 jaar).
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag: 11.00-17.00 uur. Check de website voor alle informatie over activiteiten en tentoonstellingen. Tevens voor afwijkende openingstijden i.v.m. de feestdagen en de gratis inlooprondleidingen (in het Stedelijk Museum Zutphen iedere laatste zondag van 14.30-15.30 uur).

Alles uit de Kast
De collectie van het Stedelijk Museum Zutphen omvat ruim 30.000 objecten en nog eens 500.000 afbeeldingen. Te veel om allemaal op zaal te presenteren, maar elk object en afbeelding verdient een moment 'in the spotlight'. Alles uit de Kast is te zien t/m 24 april 2016.


www.museazutphen.nl