Het ensemble neemt u mee op reis door de wondere wereld van de Renaissance. Foto: PR
Het ensemble neemt u mee op reis door de wondere wereld van de Renaissance. Foto: PR Foto:

Koffieconcert Capella del Arte

in dorpskerk Epse

Capella del Arte brengt verschillende stukken uit late renaissance

Epse - Zondag 20 december wordt in de dorpskerk in Epse een koffieconcert gehouden. Het ensemble Capella del Arte, onder leiding van Norbert Kunst, brengt stukken ten gehoren van verschillende componisten uit de vroege en late renaissance, van verschillende nationaliteiten.

De deuren van de dorpskerk openen vanaf 11.15 uur. Er is dan koffie en thee. Het concert start om 11.30 uur. Na afloop van het concert kunt u een vrije gift doneren.

Stijlperiodes
Muziek is van alle tijden, maar niet alle tijden hebben dezelfde muziek. In de muziekgeschiedenis zijn diverse grote stijlperiodes te onderscheiden, zoals bijvoorbeeld de renaissance, de barok of de romantiek. In al deze periodes is prachtige muziek gemaakt, maar met andere kenmerken en accenten.

Capella del 'Arte concentreert zich vooral op de Renaissance. In deze periode zijn dansen als paduanes of gaillardes populair. Daarnaast ontstaat ook de polyfone muziek, waarbij ogenschijnlijk verschillende melodielijnen samenkomen in een prachtig en spannend geheel.

Capella del 'Arte neemt u graag mee op ontdekkingsreis door de wondere wereld van de Renaissance-muziek. Zij maken daarbij gebruik van replica's van originele instrumenten uit die tijd.