De trotse WSV Mini 1 niveau 5 met h. Foto: PR
De trotse WSV Mini 1 niveau 5 met h. Foto: PR Foto:

WSV Mini 1 niveau 5 kampioen

Team was afgelopen maanden onverslaanbaar

Warnsveld - De eerste kampioen uit de eerste seizoenhelft bij de CMV competitie is bekend. Het mini team was de afgelopen maanden in de noordelijke Achterhoek onverslaanbaar. Vaak behaalde het team de maximale puntenscore.

Onlangs speelde het team tegen de nummer 2 in de poule Dynamo Neede, een sterke ploeg. Het zou een spannende partij worden, dat stond vast.

WSV deelde rake klappen uit met goede service series, die de tegenstander in de rally vaak verrassend retourneerde.

WSV deelde rake klappen uit met goede services

Hierdoor moesten de WSV spelers alles uit de kast halen. De routine gaf uiteindelijk de doorslag en met 3-1 was het winterkampioenschap binnen.

Coach John Buitenhuis kon dan ook trots zijn op Nathan, Emma, Linde, Sumeyra en Roos.


35e Oudejaars Crossloop Vorden

Vorden - Stichting Oudejaars Crossloop Vorden organiseert woensdag 30 december voor de 35e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden. De hardlopers uit de regio krijgen de kans het oudejaar sportief af te sluiten en nog éénmaal de loopschoenen aantrekken om te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De routes zijn zeer afwisselend en gaan over smalle bospaden door het mooie natuurgebied Het Grote Veld. Het is dan ook niet voor niks dat velen zeggen dat het de mooiste cross is van de Achterhoek!

Door Jan Hendriksen

Er kunnen verschillende afstanden gelopen worden, waarbij elke afstand één ronde betreft. Het parcours is gelegen in de nabijheid van sportpark 't Grote veld van voetbalvereniging Vorden aan de Oude Zutphenseweg, gaat over fraaie bos- en zandpaden in de prachtige bossen van Vorden en is grotendeels onverhard (>95%). Nieuw dit jaar is de Kidscross van 1,1 km voor kinderen van 4-12 jaar.

Alle kinderen starten tegelijk en krijgen een herinnering. De organisatie nodigt iedereen van jong tot oud uit om ook deel te nemen aan de crossloop! Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en een heerlijke oliebol.

De live muziek zal dit jaar worden verzorgd door muzikant/cabaretier Erik Knoef uit Vorden. Na afloop van de crossloop zal naast mooie prijzen voor de snelste deelnemers ook de Ton ten Have wisselbokaal opnieuw worden uitgereikt aan de snelste loper uit Vorden op de langste afstand. We hopen daarom ook op veel lopers uit Vorden.

Keuze uit vier afstanden en een kidsrun

Afstanden en starttijden
Er kan worden gestart op de volgende afstanden: 12.45 uur; afstand 1,1 kilometer kidscrossrun (deelname 4-12 jaar): 13.30 uur; afstand 15 kilometer: 13.40 uur; afstand 10 kilometer: 13.50 uur; afstand 5 kilometer. Voorinschrijven kan via www.oudejaarscrossloop.nl tot 27 december 2015.

Daarnaast is inschrijven op de dag zelf mogelijk vanaf 11.30 uur in de kantine van VV Vorden. Kosten per afstand 1,1 km. Kidscross: drie euro bij voorinschrijven, vier euro bij inschrijven op de dag zelf. 5/10/15 km.: zeven euro bij voorinschrijven, tien euro bij inschrijven op de dag zelf.

Kanjers voor Kanjers
De stichting Oudejaars Crossloop heeft besloten om het geld dat na afloop van de crossloop overblijft te doneren aan Kanjers voor Kanjers (zie www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl).

Kanjers voor Kanjers steunt lokale projecten in de Achterhoek ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel. Kanjers voor Kanjers geeft donaties aan kleinschalige, regionale projecten, die het welzijn van minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen ondersteunen.

Kinderen die niet in staat zijn sport en spel op een goede manier te beleven krijgen via Kanjers voor Kanjers de kans om (weer) te kunnen spelen en sporten. Vorig jaar kon de Stichting Oudejaars Crossloop Vorden 1798 euro overmaken naar Kanjers voor Kanjers, en dit jaar hopen we natuurlijk dat minimaal te evenaren. Combineer het nuttige met het aangename en kom naar VV Vorden op woensdag 30 december. Douche- en kleed gelegenheid is aanwezig. (zie www.vvvorden.nl). Deelnemers kunnen nadere informatie opvragen via e-mail.


info@oudejaarscrossloop.nl

www.oudejaarscrossloop.nl