Afbeelding
Foto:

Boeiende celloconcerten in Dat Bolwerck

Talentvolle studenten en het Ruysdael Kwartet

Zutphen - In de intieme sfeer van Kunstencentrum Dat Bolwerck in hartje Zutphen kunt u weer genieten van twee bijzondere celloconcerten.

Vrijdag 11 december is er een concert verzorgd door de deelnemers aan de Celloweek, een intensieve studieweek voor talentvolle studenten van Nederlandse conservatoria. Het programma is altijd een verrassing en wordt op de avond zelf toegelicht door Jeroen den Herder, leider van de Cello Academie Zutphen.

De jonge cellisten presenteren zich dan met hun favoriete compositie. Zij worden op de piano begeleid door Noriko Yabe, repetitor van het conservatorium in Amsterdam. Ditmaal wordt ook een deel uit de beroemde serie Bachianas Brasileras van Villa-Lobos gespeeld. Dit werk werd speciaal geschreven voor minstens 8 cello's.

Ruysdael Kwartet
Een week later, vrijdag 18 december, is er een optreden van het befaamde Ruysdael Kwartet. Op het programma staan: Eight Colours van de Chinese componist Tan Dun en het Strijkkwartet no. 15 in G van Franz Schubert. Het Ruysdael Kwartet werd in 1996 opgericht en bestaat uit Joris van Rijn, viool, Emi Ohi Resnick, viool, Gijs Kramers, altviool en Jeroen den Herder, cello. De leden volgden lessen bij wereldberoemde kwartetten, zoals het Amadeus Quartet en het Hagen Quartet en studeerden bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Binnen enkele jaren wist het Ruysdael Kwartet zijn naam te vestigen in binnen- en buitenland en wordt het sindsdien regelmatig uitgenodigd voor concerten, festivals en masterclasses. Het Ruysdael Kwartet staat bekend om zijn intense samenspel en genuanceerde klankpalet.

Aanvang beide concerten om 20 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Toegang respectievelijk € 12,50 en € 20.00, inclusief consumptie tijdens de nazit met musici. Adres: Zaadmarkt 112. Kaarten verkrijgbaar aan de zaal of reserveren via het e-mailadres.


vincent@datbolwerck.nl