De standhouders presenteren vele zelfgemaakte producten. Foto: PR
De standhouders presenteren vele zelfgemaakte producten. Foto: PR Foto:

Kerst Creatief is markt vol sfeermakers

WARNSVELD - Geen kerstmarkt in de open lucht in Warnsveld, maar een overdekte beurs in het Warnshuus met een bruisend aanbod van sfeermakers allemaal gericht op een smaakvolle kerst. Publiek is welkom op vrijdag 18 december van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 19 december van 10.30 tot 16.00 uur. Vuurkorven op het winkelcentrum Dreiumme brengen belangstellenden in de stemming en wijzen de weg naar de entree. Ook de klanken van muziekvereniging Excelsior (vrijdagavond) en midwinterhoornblazers op de zaterdag hebben die functie.

De standhouders presenteren vrijwel alleen zelfgemaakte producten. Eigen accenten die ze aanbrengen garanderen originaliteit en kwaliteit. Het aanbod is groot en teveel om op te noemen. Om een indicatie te geven: kerstdecoraties, bloemwerk, sieraden, vogelhuisjes, voedertaarten, kaarten, glas in lood en brei- en haakwerk. Ook smulpapen komen aan hun trekken: zij kunnen kiezen uit cupcakes, taarten en truffels.

Wie door het creatieve aanbod geprikkeld wordt zelf aan de slag te gaan kan deelnemen aan een kleine workshop, ook worden demonstraties gegeven ter inspiratie. Verder zijn enkele goede doelen aanwezig. Onder meer de stichting Hulphond en de stichting WaridiHome. Naast de inmiddels bekende vogelhuisjes (van kokosnoten) presenteert WaridiHome zelf ontworpen wereldengelen.

Voor een rustpauze is er een koffiehoek waar de ontmoeting centraal staat. De entree is gratis.