De fantasie krijgt alle ruimte. Foto: PR
De fantasie krijgt alle ruimte. Foto: PR Foto:

Unieke 'legotheek' geopend in Eefde

Eefde - Onder grote belangstelling heeft burgemeester Van het Erve van de gemeente Lochem in Het hart in Eefde onlangs de eerste legotheek geopend.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een soort bibliotheek, maar dan niet voor boeken maar voor sets van bouwstenen. Een uniek initiatief want het is de eerste legotheek in Nederland en voor zover bekend ook in de wereld. Het idee om sets uit te gaan lenen is ontstaan bij twee broers die beiden fervent legoverzamelaars zijn. Hun enorme collectie willen ze graag in gebruik zien en delen met andere fans; jong en oud. De legotheek beschikt nu over 1.100 sets, waarvan verreweg de meeste niet meer te koop zijn. De oudste set komt uit 1973. De beide broers besloten om hun collectie in te brengen in de legotheek en daarmee het spelen met de mooiste en meest uitgebreide sets binnen het bereik van heel veel kinderen en volwassenen te brengen. Het principe is eenvoudig; je betaalt een bescheiden contributiebedrag per jaar en daarnaast een kleine vergoeding, afhankelijk van de grootte van de set tussen de € 0,25 en € 5,-, per week per set die je wilt lenen. Let op; betaling uitsluitend contant, er is geen PIN mogelijkheid. De uitleenperiode is maximaal drie weken. Het uitleengebied omvat uitsluitend de gemeente Lochem (met kernen) en gemeente Zutphen (met kernen)
Naast het uitlenen van sets zullen er ook allerlei activiteiten worden georganiseerd, zoals bouwdagen, bouwwedstrijdjes, eigen creaties bouwen met de grote voorraad. De legotheek is gevestigd in dorpshuis Het hart in Eefde, Jolinkweg 2, 7211 DM Eefde. Telefonisch bereikbaar (uitsluitend tijdens de openingsuren) op 06-57 63 93 99. Openingstijden: woensdag 15.00 - 18.00 uur, vrijdag 15.00 - 20.00 uur en zondag van 11.00 tot 12.00 uur.