KVZ E1 en Blauw Zwart E1 schudden de scheidsrechter de hand. Foto: PR
KVZ E1 en Blauw Zwart E1 schudden de scheidsrechter de hand. Foto: PR Foto:

Sportief KVZ geven ook scheidsrechter de hand

Zutphen - Korfbalvereniging KVZ steunt van harte het initiatief van de Korfbalbond om na afloop van de wedstrijd ook de scheidsrechter de hand te schudden.

Het is voor korfballers al gebruikelijk om alle spelers van de tegenstander bij begin en eind van de wedstrijd de hand te schudden. Vanaf afgelopen zaterdag geven alle spelers en begeleiders van KVZ ook de scheidsrechter de hand. Hiermee bedanken ze de scheidsrechter voor het leiden van de wedstrijd. Voorzitter Henk Jan Milius: "Het is soms verleidelijk om te mopperen op de scheidsrechter. Het is goed voor de spelers om zich te realiseren dat ook scheidsrechters zich vrijwillig inzetten. Bovendien is het zonder hen niet mogelijk om wedstrijden te spelen. Die inzet verdient waardering en respect. " Jong geleerd is oud gedaan. Alle teams, van pupillen tot senioren, doen daarom mee met dit sportieve gebaar.

FC Zutphen op bezoek bij VV Nunspeet

Zutphen - FC Zutphen treedt zaterdag 5 december aan tegen Nunspeet dat met 3 punten voorsprong op FC Zutphen de 3e plaats op de ranglijst in neemt. FC Zutphen staat 7e in een zeer grote middenmoot, waarbij het verschil slechts 5 punten is tussen de nummer 4 en nummer 12. De 3 punten zijn dan ook deze middag van groot belang. Nunspeet klopte afgelopen week in de uitwedstrijd het thuis zeer sterke KHC met 1-0. Een uitstekende prestatie, waarbij het doelpunt pas in de 89e minuut viel. Wel een terechte overwinning omdat Nunspeet de beste kansen had gehad. Het geeft aan dat FC Zutphen een zeer zware tegenstander tegemoet gaat, die ieder jaar mee doet om de bovenste plaatsen. De wedstrijd begint om 14.45 uur.

FC Zutphen speelde zaterdag met 0-0 thuis gelijk tegen Be Quick "28, dat de 13e positie in neemt. De verschillen zijn gering, getuige het feit dat ook koploper Go Ahead Kampen en rode lantaarndrager Enter vooruit tot een 1-1 gelijk spel kwamen. FC Zutphen heeft de laatste wedstrijden niet zo veel punten gehaald, met 2 gelijke spelen en 2 nederlagen. En dan zak je meteen weg. Positief was het wel dat achterin de nul werd gehouden tegen het fris spelende Be Quick. Maar er zal zonder meer een schep bovenop moeten wil men de komende 2 wedstrijden tegen Nunspeet en koploper Go Ahead tot een goed resultaat komen. Een mindere wedstrijd of een mindere periode wordt meteen afgestraft. Dat merken alle ploegen. In dat opzicht liggen er kansen voor FC Zutphen, want ook Nunspeet kan een keer een mindere dag hebben.

De spitsen van FC Zutphen zullen zaterdagmiddag moeten laten zien, wat ze waard zijn, en trachten tot scoren te komen. Op het middenveld, zijn er blessures, maar zijn er verschillende opties, met Jelle Macare, die door kan schuiven, en Jesse Bickes die een positie naar achteren kan. Tevens debuteerde Jaimy van der Velde zaterdag goed met een basisplaats. Achterin viel op dat daar goed gespeeld werd. Met name de discipline en organisatie is daar erg belangrijk. In tegenstelling tot vorig jaar, valt men dit jaar met het aantal tegendoelpunten niet echt uit de toon. Het is zeer belangrijk om achterin de zaak dicht te houden, waardoor FC Zutphen niet achter de feiten aan loopt. Het zal zaterdag daarom een heel interessante wedstrijd worden, want de winnaar doet goede zaken. Bij winst zal Nunspeet ongetwijfeld aansluiting houden met de koplopers, die ook pittige tegenstanders treffen. Bij winst van FC Zutphen kan men ook naar boven kijken en is men voor even verlost van de onderste regionen.

Uitwedstrijd Apeldoorn
Het 2e elftal van FC Zutphen speelt de uitwedstrijd om 15.00 uur tegen CSV Apeldoorn. Afgelopen zaterdag werd met 0-1 verloren van DETO, door een doelpunt vlak voor tijd. Daarvoor had FC Zutphen legio mogelijkheden gehad om tot scoren te komen. Het moet er echter een keer uit komen en laten we hopen dat dit zaterdag het geval is. Het is dan 5 december en de jongens van beide teams van FC Zutphen kunnen daarom een mooie surprise mee naar huis nemen.

Be Quick speelt voor sinterklaas

Zutphen - Afgelopen zondag ontving Be Quick, als koploper, middenmoter Westendorp. Onder naargeestige weersomstandigheden ging de thuisclub klungelig het schip in.

Het begon voortvarend voor Be Quick. Al in de eerste minuut kopte Davy Verbeek de bal net over de lat en dat was de opmaat voor een sterk begin, want kort daarop schoot Gydo van der Gouw na een voorzet van Luuk Elsman rakelings over. Toch was Westendorp daar niet erg van onder de indruk. Toch was de thuisclub in die beginfase de betere ploeg, maar het kansen benutten blijft een halsstarrig probleem. Een tegenvaller was het in de 21ste minuut dat Verbeek met een hamstring-blessure het veld moest verlaten. Nick Regeer was zijn vervanger.
Naast het onbenut laten van kansen, was er eveneens de veelvuldige foutieve eindpass, waardoor menig aanvallend gevaar in de kiem werd gesmoord.
Naarmate de eerste helft vorderde ging het duel meer gelijk op, maar de betere mogelijkheden waren voor Be Quick, zoals in de 30ste minuut toen bij een voorzet Jordy Tempelman een teenlengte tekort kwam. Het team deed zichzelf ernstig tekort door geen afstand van Westendorp te nemen, maar zoals reeds vermeld, het was steeds het laatste tikje wat ontbrak. De gasten hadden sporadisch kansen en zagen kort voor rust dat de bal net voor de doellijn werd gekeerd. Meteen na de hervatting moest doelman Rienus Ooms naar de bovenhoek om een door de wind gedragen bal onschadelijk te maken. Direct daarna kreeg Be Quick twee dotten van kansen om de score te openen, maar andermaal ontbrak de scherpte.
Vervolgens zakte het voetbal aan beide zijden een tijdje naar een bedenkelijk niveau en moest ook Dennis van Engeland na een botsing met keeper Wiljan Bel geblesseerd naar de kant. Sinan Albayrak kwam in zijn plaats. Be Quick richtte zich weer enigszins op en verkreeg opnieuw een veldoverwicht. De ploeg ging verbeten op jacht naar die bevrijdende openingstreffer, maar kreeg het deksel op de neus nadat Tempelman op het middenveld opzichtig in de fout ging. Jimmy Kempers pakte het cadeautje in de 66ste minuut dankbaar uit, 0-1.
Momenten later ging een schot van Elsman net naast. Trainer Wilco Laconi wisselde Tempelman vervolgens voor Marcel Struik. Be Quick zette nog maar eens aan, want er moest toch minimaal een punt aan deze wedstrijd worden overgehouden. In die aanpak schuilde ook gevaar, want Westendorp plaatste enkele scherpe counters, waarbij Ooms reddend moest optreden. Maar in plaats van gelijk te maken kreeg de thuisclub een tweede tegentreffer om de oren. Uitgerekend de verder prima spelende van der Gouw ging in de 82ste minuut gruwelijk in de fout door veel te kort terug te spelen op zijn doelman. En weer was het Kempers die cadeautje nummer twee in ontvangst nam, 0-2.
Het sierde Be Quick dat ze daarna toch stug door gingen, maar vriend en vijand zagen dat dat inmiddels met de moed der wanhoop was. De enige lichtpuntjes kwamen toen alleen nog maar uit de masten. Resumerend een onverwachte domper. Be Quick blijft (mede)koploper, maar er zal toch wat langer in de spiegel moeten worden gekeken. Met name het scorend (on)vermogen blijft zorgelijk.

Scheidsrechter: De heer R. van Rootseler (Zevenaar). Be Quick: Ooms, Cakir, Koycu, Schut, Elsman, Becks, Tempelman (Struik, 73), van Engeland (Albayrak, 61), van der Gouw, Smits, Verbeek (Regeer, 24).