Peter W.J. Brouwer en Michael Abspoel. Foto: PR
Peter W.J. Brouwer en Michael Abspoel. Foto: PR Foto: Meike Wesselink

De Avonden brengt hommage aan Brel

Zutphen – Wat heb je met Jaques Brel? Op die vraag mag je middels opnames, video's, teksten of beelden antwoord geven op onze facebookpagina. En als je wilt, mag je dan je stem laten horen tijdens de jamsessie, aan het einde van De Avonden op 27 november in het Volkshuis.

Wat hebben dichter en muzikant Peter WJ Brouwer en Michael Abspoel (bekend van Man bijt Hond) met Brel? Die vraag stelden zij zichzelf toen ze een theaterstuk gingen maken rond de chansonnier. Inmiddels wordt het duo warm onthaald in België, wat gezien mag worden als een regelrecht compliment.

Op 12 december geven Brouwer en Abspoel een voorstelling in theater Hanzehof en tijdens De Avonden is daarvan alvast een voorproefje te zien met chansons, gedichten en persoonlijke verhalen.

Huiskok Anne Menting zorgt voor Belgische amuses die door onze speciaal uit België overgekomen serveerster worden gepresenteerd en Miriam Kemperman en Michael Beer laten de veelzijdigheid van papier zien. Het tweetal heeft een atelier, Teken Design, aan de Kreynckstraat, waar ze eigenlijk veelzijdig zijn in alles; meubels, servies, bestek, grafische kunst en zelfs instrumenten worden er vormgegeven.

Tijdens De Avonden vertellen ze over de kunst van het papier scheppen en mogen de gasten een druk maken op hun eigen papier, mèt De Avonden watermerk. De gesproken column van Kees van Hof is inmiddels vaste prik.
Na afloop van het vaste programma blijven we nog even in de ban van Brel. Wie brengt Brel en wie durft zich daarbij op twee accordeons te laten begeleiden? Of toch liever de piano? Een vrijblijvende jamsessie voor Brel vertolkers èn andere muzikanten.

De Avonden, een prikkelende avond voor liefhebbers van kunst en cultuur, poëzie en literatuur, muziek en theater en meer om elkaar te ontmoeten.

Start programma: 21.00 uur (inloop vanaf 20.30 uur, met vóór 21.00 uur een gratis kop koffie of thee). Entree: 7,50 euro, voor gasten onder de 25 jaar: 3 euro.


www.facebook.com/deAvonden