Een sfeerimpressie van Winterwonderland in Lochem. Foto: PR
Een sfeerimpressie van Winterwonderland in Lochem. Foto: PR Foto:

WinterWonderland Openluchttheater Lochem

Lochem - De magie daalt op 12 december 2015 voor de 10e keer weer neer over het authentieke Openluchttheater in Lochem. Het theater staat die dag in het teken van WinterWonderland. Overal in het theater zijn sprookjesachtige activiteiten georganiseerd. De verbeelding wordt geprikkeld en jong en oud kunnen zich verwonderen op het burchtplein, het vliegende tapijt, of aan de ronde tafel van Lancelot. Maar er is nog veel meer….

De meest spraakmakende attracties van de afgelopen 10 jaar komen terug in een ander jasje. Net als de koning, die voor de gelegenheid geheel in het nieuw gestoken is. Ruim 100 figuranten, vrijwilligers en podiumartiesten zorgen voor een onvergetelijke belevenis. De poort gaat om 16.00 uur open. De toegangsprijs is € 2,50 p.p. en parkeren is gratis.

10 jaar in één nacht
Met tien keer WinterWonderland zou je denken dat je bijna alles wel gehad hebt. Maar Sander van Voorst, creatief brein achter het evenement, heeft zichzelf dit jaar weer overtroffen. 'Er is altijd wel weer iets wat je op een idee brengt, de uitvoering kan altijd beter en professioneler. Gelukkig sta ik er niet alleen voor, dat zou ook niet kunnen trouwens.

Met z'n allen hebben we bepaald wat de leukste attracties waren van de afgelopen jaren. Die komen dit jaar weer terug, maar ook die worden nog mooier dan de vorige keer. Ga je op de 12e naar het theater, dan kan het maar zo zijn dat je Robin Hood of De Reus en Klein Duimpje tegen het lijf loopt.

Maar wie er ook weer zijn, zijn de draak, de ijsbeer, Hans & Grietje, sprookjes uit 1001 nacht met onder andere Aladin en een farao, de vliegende Hollander, trollen, een poppentheater. Het is teveel om op te noemen, eigenlijk moet je het gewoon beleven!'

Prachtige licht- en geluidseffecten

Wonderlijke effecten
Ook in WinterWonderland speelt techniek een steeds belangrijke rol. Prachtige licht- en geluidseffecten worden gebruikt om de attracties spannend te maken. Dit jaar wordt er voor het eerst geëxperimenteerd met social media. Het idee is dat bezoekers hun foto's via WhatsApp naar een nummer sturen, zodat de foto's op een groot scherm bij de horeca getoond kunnen worden.

Vanaf twee podia wordt er muziek gespeeld, gezongen en gedanst. Geprogrammeerd staan onder andere kinderkoor Sing a Song, breakdanceact New Age Entertainment, Kleintje Spul't, Duo Buitengewoon, Marise en Hidde, Fire and Drums, Het Gezelschap, Room 15 en meneer Klein.

Om WinterWonderland feestelijk af te sluiten spelen De Pleardopkes vanaf ongeveer half negen kun vrolijke deuntjes. Dat is ook het moment waarop de attracties afbouwen en het evenement meer in het teken van de volwassenen komt te staan. Lekker naborrelen bij het kampvuur met een beker warme choco of glühwein.

Praktisch
Winterwonderland is geopend van 16.00 tot 22.00 uur. De toegangsprijs is € 2,50 per persoon. Parkeren is gratis, treintje Bello rijdt heen en weer tussen de parkeerterreinen en de ingang van het theater.
Proef en beleef
Kom, zie, proef, beleef en laat je wonderlijk verrassen tijdens een kleurrijk Winterwonderland 2015. Voor actuele informatie, zie de website.


www.openluchttheaterlochem.nl