Filosofiecafe 'Wat is wijsheid?'

Zutphen - Filosofiecafe Zutphen organiseert op 22 november een lezing over de vraag 'Wat is wijsheid?'. Het Zutphens Filosofiecafe, begint op 22 november om 15.00 uur in de nieuwe locatie Dat Bolwerck aan de Zaadmarkt. De lezing wordt gehouden door de filosoof Jan Bor en gaat over de vraag: 'Wat is wijsheid?'.

Jan Bor gaat in zijn inleiding in op het begrip wijsheid. Voor Jan Bor is wijsheid iets waar naar gestreefd kan worden. Het is een lastig begrip om te omschrijven , maar op 22 november gaat Jan Bor er uitgebreid op in. Jan Bor studeerde filosofie. Omdat hij westerse filosofie te theoretisch vond, heeft hij zich daarna intensief bezig gehouden met Zen. In de meditatie kwam hij er achter dat de belangrijkste levensvragen moeilijk met woorden te beantwoorden zijn. Denk daarbij aan 'Wie ben ik'? en 'Wat is de zin van het bestaan?'

Jan Bor terug bij westerse filosofie

Na zijn langdurige kennismaking met Zen is Jan Bor weer teruggekeerd naar de westerse filosofie. Dat leidde tot een aantal boeken. Hij was o.a. redacteur van het prachtige geïllustreerde filosofieboek 'De verbeelding van het denken' een prima naslagwerk over de geschiedenis van de westerse en oosterse filosofie. Andere publicatie van Jan Bor zijn 'Wat is wijsheid'? en het recent verschenen 'Mondriaan als filosoof'. Na de inleiding is er volop ruimte om met elkaar en met Jan Bor van gedachten te wisselen over dit onderwerp.

Kaarten zijn te reserveren via info@filosofiecafe.nl en af te halen tot een half uur voor aanvang in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, 7201 DE in Zutphen. Aanvang lezing 15.00.


www.filosofiecafe.nl