Nieuwe sponsor Warnsveldse Boys B1

Warnsveld - Warnsvelde Boys B1 uitkomend in de 1e klasse werd zaterdag 14-11-2015 voorafgaand aan de derby tegen FC Zutphen B1 verblijdt door nieuwe inloop shirts.

Het Bedrijf Estilio van Elise Otten heeft de sponsoring van de B1 ( en C1) van de Warnsveldse Boys op zich genomen. De jongens zijn erg blij met hun mooie inloop shirts en kunnen nu de warming-up in stijl afwerken.

FC Zutphen verdedigt 1-0 voorsprong in de nog te spelen 2e helft tegen SDVB

Zutphen - FC Zutphen speelt zaterdagmiddag om 14.30 uur de 2e helft tegen SDVB uit Barneveld, de nummer 2 van de competitie, op sportpark 't Meijerink. De wedstrijd werd enige weken geleden gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. SDVB heeft een groot belang bij het winnen van de wedstrijd in Zutphen, want bij winst kan het de achterstand op Go Ahead Kampen tot 3 punten terug brengen. FC Zutphen is bij winst weer een stap dichter bij de doelstelling om zich zo snel mogelijk veilig te spelen.

Beide ploegen verloren afgelopen zaterdag met 4-0 hun uitwedstrijd. SDVB ging kansloos ten onder tegen Nunspeet, dat nu de 3e positie bezet. Bij de rust keken de Barnevelders al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de rust werd men geconfronteerd met pech en goed keeperswerk van de tegenstander. Toen 20 minuten voor tijd de 3-0 werd gemaakt, was de wedstrijd gespeeld. FC Zutphen speelde een technisch goede eerste helft, waarbij de 1-0 achterstand niet geheel terecht was. Na de rust viel de beslissing na 10 minuten al met de 2-0 en een rode kaart. Toen, ondanks de numerieke minderheid, viel de 3-0 aan de andere kant, en was ook hier de strijd gestreden.

FC Zutphen krijgt te maken met een kwalitatief uitstekende tegenstander, maar zal de draad van de 1e helft van deze wedstrijd weer op moeten pakken. Dat zal wellicht in een iets andere samenstelling moeten gebeuren door blessures aan de kant van FC Zutphen. Het zal er vooral ook om gaan om de slag op het middenveld te winnen. Dat betekent dat FC Zutphen 45 minuten er vol voor zal moeten gaan, waarbij er met veel inzet, passie, maar ook slimheid en vooral rust in het hoofd gespeeld zal moeten worden. Dat laatste aandachtspunt is van cruciaal belang, dat bleek zaterdag ook weer.

Er zullen ongetwijfeld nog wel eens tegenslagen komen. Het is zaak dat de Zutphen brigade daar goed mee weet om te gaan. Al met al zal het daarom een bijzonder interessante wedstrijd worden, omdat voor SDVB eigenlijk hetzelfde geldt, met het verschil dat zij titelkandidaat zijn en FC Zutphen niet. We wensen alle betrokkenen een mooie wedstrijd toe, en hopen dat de scheidsrechter dit keer verschoond blijft van blessures, zodat ook hij op een mooie middag kan terug zien.

Zwarte dag voor WSV teams

Warnsveld - Dames 1 was zaterdag 14 november op bezoek bij Reflex in Kampen was gebrand op de eerste winst. Het zou er in de 1e set wat anders uitzien, de thuisploeg was met 25-20 te sterk. De WSV dames beten zich vast in de tweede set, echter Reflex deed met 29-27 betere zaken. In de 3e set waren de Warnsveldse dames er opnieuw dichtbij getuige de 25-23. In de 4e set greep de thuisploeg met 25-20 de volle 5 punten.

Heren 1 deed slechte zaken in Winterswijk tegen Wivoc 1. De thuisploeg op gelijke hoogte acterend als WSV had alle belang bij een 5 punter. Zowel in de 1e als de 2e set waren beide ploegen elkaars gelijke: 26-24 en 27-25. De Wivoc heren stuurden met 25-17 in de 3e set en 25-15 in de vierde set WSV met lege handen retour Warnsveld. Heren 2 had het zwaar tegen Twente/Sparta 1. De thuisploeg hoger op de ranglijst liet zich van de winnende kant zien 25-17. In de 2e set pakte Twente met 25-16 toch de set. In de 3e set gooiden de WSV heren hun sterke wil in de strijd en met 23-25 was er de setwinst. In de vierde set was het toch weer Twente: 25-15. Voldoende voor de 3-1. Dames 3 ontving Halley 4. In de 1e set waren de Warnsveldse dames nog te sterk 25-20. Maar Halley liet zich niet wegspelen: 25-22. In de 3e set pakten de WSV dames de winst met 25-16. Op weg naar de volle winst dreigde het even verkeerd te gaan, op tijd keerde het tij zich en met 27-25 deden de dames 3 goede zaken 4-0. Meisjes C 3 wonnen de 1e set met 19-25 tegen Gemini C 1. Daarna verdween het goede spel bij de Warnsveldse ploeg, 2e set 25-15. Toch kwamen de C 3 meisjes in de 3e set goed terug, met 26-24 en ook de vierde set met 25-21. Met de 3-1 voor Gemini. Meisjes C 2 lieten in Eefde tegen Vios C 1 de teugels in de 1e set nog wat vieren, 21-25. Daarna pakten de WSV meisjes met 5-25 de 2e set en met 11-25 de 3e set. In de 4e set liet het team van WSV zien tegen een stootje te kunnen en met een mooie 20-25 deden de meisjes met 0-4 , 5 punten in de knip. Recreanten Het mixteam speelde een goede 1e en 2e set tegen het sterke Rood Wit, dat met 25-19 en 25-23 de 2 sets pakte. Met de 25-12 in de 3e set was de volle winst voor de thuisploeg. Dames 1 liet in de 1e set Luttenberg te snel uitlopen 14-25. In de 2e set herpakten de Warnsveldse dames zich goed met 25-21. Met het kleinste verschil wonnen de bezoekers de 3e set met 23-25 en was de 1-2 winst voor de bezoekers. Mini. Uitslagen: WSV 1 – Dynamo 1, 0-4. WSV 1 – Dash 1, 2-2. DVO 1 – WSV 2, 0-4. WSV 1 – Tornax 1, 8-0. Dash 1 – WSV 1, 3-1. WSV 2 – Boemerang 2 , 3-2. WSV 2 – Tornado 2, 0-4. WSV 4- WSV 3, 0-4. Tornado 2 – WSV 4, 0-4. WSV 3 – BVC 2, 0-4.

Zilver voor Janna Rodewijk SZG Zutphen

Zutphen - Tijdens de eerste voorronde in de derde divisie, die 14 november plaats vond in Doetinchem, nam Janna Rodewijk de zilveren medaille mee naar huis.

Naast Janna deden ook Esmee van der Veen in de categorie Junior D en Eveline de Boer in de categorie Senior C namens SZG Zutphen mee. Op sprong turnde Janna een goede oefening. Waar de nummer een het op dit onderdeel liet liggen, werd zij met met 12,125 punten tweede. Met de vloeroefening liet ze een aantal mooie nieuwe elementen zien. Balk was het laatste toestel waar ze alles heeft gegeven en dat werd dan ook beloond met een tweede plek.

Uiteindelijk mocht ze op het podium de tweede plaats innemen. Esmee is als vijftiende geëindigd. In de laatste wedstrijd turnde Eveline de Boer. Zij werd uiteindelijk achtste cijfer in een sterk deelnemersveld.