Na een voorbereiding van twee jaar zijn de leerlingen er helemaal klaar voor. Foto: PR
Na een voorbereiding van twee jaar zijn de leerlingen er helemaal klaar voor. Foto: PR Foto:

Leerlingen Isendoorn College klaar om te schitteren

Warnsveld - Op 27 en 28 november brengen een groep leerlingen van het Isendoorn College een bewerkte versie van de populaire musical "Book of Mormon" op de planken, onder leiding van Esther Cornelissen, Willem van Dijk en Ingrid Berndsen. Na een voorbereiding van twee jaar zijn ze er helemaal klaar voor.

Bij het Isendoorn is er iedere twee jaar de mogelijkheid om mee te doen aan een musical. Leerlingen moeten hiervoor auditie doen. Dit jaar hebben 120 leerlingen auditie gedaan. Met een groep van 35 spelers/zangers en 15 dansers is men in september 2014 begonnen. Willem van Dijk:"Deze musical is anders dan de voorgaande omdat de musical deels een parodie is op het genre musical, met veelal overacting en groteske bizarre wendingen en momenten. Dit vraagt wat van het acteertalent van onze spelers."

De musical is gebaseerd op de grote hit momenteel in Engeland en Amerika, van de makers van South Park. Het verhaal start met een stukje Mormoonse geschiedenis. De vrome en perfecte zuster Prins, die opgescheept zit met de dommige, naïeve en veelal irritante zuster Bijdehand. Ze belanden in Kazachstan, waar de Kazachstanen lijden onder het strenge regime van hun dictator. De missie lijkt gedoemd te mislukken. Lukt het zuster Prins en zuster Bijdehand om de Kazachstanen te helpen en hun missie te volbrengen, of is het een hopeloze zaak?

Informatie
De musical wordt opgevoerd op 27 en 28 november, aanvang 20.00 uur in de Hanzehof te Zutphen. Kaarten zijn aan de deur te koop, € 5,00 voor kinderen onder de 18 jaar en € 10,00 voor volwassenen.


Afsluiten 70e herdenking bevrijding

Warnsveld - Het Comité Herdenking 2e Wereldoorlog Warnsveld ziet met voldoening terug op de activiteiten ter gelegenheid van de 70e herdenking van onze bevrijding in 1945.

De tentoonstelling 'Laf en flink tijdens Hinkepink' in 't Warnshuus, met veel Joods kinderspeelgoed uit de oorlogstijd, trok veel belangstelling en werd ook door veel leerlingen in schoolverband bezocht. Hoogtepunt bij het vertellen was ongetwijfeld het samen optreden voor een van de scholen van een Canadees samen met een Duitse veteraan.

Ook bij de andere herdenkingen in Warnsveld hebben de scholen hun spontane medewerking verleend. Bij de presentatie van het boek 'WARNSVELD 1940-1945' met verhalen over herinneringen aan oorlog en bevrijding was in de boekwinkel van Boek en Co nauwelijks voldoende plaats voor iedereen. Het boek vond zo gretig aftrek, dat van de oplage van 750 exemplaren momenteel nog maar een heel klein aantal beschikbaar is.

Wilt u dus nog iemand verrassen met Sint of Kerst wees er dan gauw bij! En ook na 70 jaar blijft onze opdracht, thans meer dan ooit, de vrede te bewaren en de vrijheid samen te delen.