Mantelzorgers tijdens de workshop kleurenanalyse. Foto: PR
Mantelzorgers tijdens de workshop kleurenanalyse. Foto: PR Foto:

Geslaagde Dag van Mantelzorg

Mantelzorgers werden voor een keertje zelf in het zonnetje gezet

Zutphen - Zaterdag 7 november organiseerden Sutfene en Perspectief Zutphen een gevarieerd aanbod aan (gratis) workshops voor de Dag van de Mantelzorg.

Voor mantelzorgers is het belangrijk om tijd voor zichzelf in te plannen om op die manier beter en langer voor iemand te kunnen blijven zorgen. Op deze dag van de mantelzorg werden de mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Sutfene
In de ochtend was er een programma bij Sutfene. Er waren diverse workshops: kleurenanalyse door Mirjam van der Kwast, visagie en nagelverzorging door Irma Eelderink; mandala tekenen met Maria Lötters en een stadswandeling door Zutphen. Verder waren er gezellige liedjes van het Schipperskoor en ter afsluiting soep en broodjes. Een geslaagde ochtend.

Perspectief Zutphen
's Middags was het programma bij Perspectief Zutphen op locatie Waterkracht. Ook hier werden diverse workshops aangeboden. Glamour: met kleurenanalyse door Mirjam van der Kwast, make- up (door twee studenten van de schoonheidsspecialistenopleiding) en haarstyling verzorgd door de Hoofdzaak.
Daarna maakte fotograaf Sunny Gardeur een mooie foto van de mantelzorger.

Verder werd er onder begeleiding van chef-kok Martin Sangers een high tea gemaakt. Met twee creatieve dames werden er etagères gemaakt van oud servies en was er een wijnproeverij verzorgd door De Fiere Wijnakker. De middag werd afgesloten met een high tea.

Als extra presentje ontvingen alle mantelzorgers een mantelzorgmagazine van Mezzo en een Mantelzorgplant.