Gelre bij beste ziekenhuizen aldus Elsevier en Algemeen Dagblad

Zutphen - Volgens het weekblad Elsevier en het Algemeen Dagblad hoort Gelre ziekenhuizen in Zutphen bij de beste ziekenhuizen van Nederland. In het onlangs verschenen onderzoek van Elsevier scoorde Gelre Zutphen zelfs maximaal. Het onderzoek van het Algemeen Dagblad dat op 14 november is gepubliceerd, laat zien dat Zutphen uitblinkt in ouderenzorg.

Gerjan Heuver, lid van de Raad van Bestuur van Gelre ziekenhuizen: "Kwaliteit, veiligheid en zorg voor ouderen staan bovenaan de agenda van Gelre. Dan is het bijzonder mooi dit terug te zien in de onderzoeken van zowel Elsevier als het Algemeen Dagblad. Wij zijn oprecht trots op het werk dat we als zorgprofessionals en in het bijzonder artsen en verpleegkundigen samen leveren voor de patiƫnten en hun naasten."

Elsevier heeft alle ziekenhuizen beoordeeld op 395 punten. Nieuw dit jaar is dat ziekenhuizen zijn vergeleken aan de hand van alle zorg die zij leveren, en dan alleen met de ziekenhuizen die dezelfde behandelingen aanbieden. Dat schept een scherper beeld van de kwaliteitsverhoudingen. Naast Gelre Zutphen, mogen het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, Tergooi in Hilversum en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem zich tot de beste ziekenhuizen rekenen. Volgens Elsevier zijn deze ziekenhuizen 'Veilig, nauwgezet en up-to-date in de medische zorg. Betrouwbaar en solide als organisatie, optimaal als begeleider en voorlichter van de patiƫnt'.

Het Algemeen Dagblad heeft dit jaar de 82 algemene Nederlandse ziekenhuizen beoordeeld op 36 punten. Daarbij is gekeken naar de scores op meerdere zorginhoudelijke aspecten. Het onderzoek wijst onder meer uit dat zowel Gelre Zutphen als Gelre Apeldoorn bovengemiddeld scoren op het gebied van ouderenzorg.

Gelre Apeldoorn eindigde in de ranglijst van het Algemeen Dagblad op de negentiende plaats en Gelre Zutphen maar liefst op de dertiende plaats.