A.L. Snijder. Foto: Vincent Mentzel
A.L. Snijder. Foto: Vincent Mentzel Foto: Meike Wesselink

A.L. Snijders met Zeer Korte Verhalen in bibliotheek Zutphen

Zutphen - Op donderdagavond 19 november is er in de Bibliotheek Zutphen een optreden van A.L. Snijders met muziek door Michael Bürger en Hans Kwakkernaat. Snijders, woonachtig te Lochem, is Nederlands grootmeester in het schrijven van het Zeer Korte Verhaal. Hij kreeg in 2010 de prestigieuze Constantijn Huygensprijs toegekend voor zijn gehele oeuvre.

Zijn optreden vindt plaats in het kader van de jaarlijkse campagne Nederland Leest die in 2015 haar 10de editie viert met het (Zeer) Korte Verhaal. Tot nu toe stond een klassieke roman centraal , maar de geschenkbundel van dit jaar bestaat uit een selectie van de mooiste korte verhalen uit de Nederlandse literatuur. De bundel is samengesteld door A.L. Snijders, waarbij hij aan sommige verhalen een eigen ZKV heeft toegevoegd.

De avond wordt opgeluisterd met (zeer) korte stukjes jazzmuziek door Michael Bürger op contrabas en basgitaar en Hans Kwakkernaat op piano. Het optreden van Snijders vindt plaats in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2, tel. 0575-512926, op donderdag 19 november a.s. De aanvang is om 20.00 uur; het einde is rond 22.00 uur; zaal open om 19.30 uur.
Er worden boeken van Snijders verkocht en er is gelegenheid voor signeren.
De Croissanterie zorgt voor een hapje en een drankje. Kaarten à € 7,50 (€ 5,00 voor leden van de Bibliotheek) zijn verkrijgbaar bij de bibliotheken Zutphen en Warnsveld en bij boekhandel Boek en Buro Zutphen.

De verhalenbundel is van 2 t/m 30 november gratis te verkrijgen bij alle vestigingen van Graafschap bibliotheken voor bibliotheekleden vanaf 16 jaar, zo lang de voorraad strekt.