Artistiek leider en dirigent Dirkjan Horringa. Foto:  PR.
Artistiek leider en dirigent Dirkjan Horringa. Foto: PR. Foto:

Concert Cappella ad Fluvium

Zutphen - Zaterdag 21 november (om 20.15 uur) geeft het koor Cappella ad Fluvium een concert de St. Janskerk. Naar eigen zeggen koormuziek vol verlangen naar verlossing, onder leiding van Dirkjan Horringa, met medewerking van organist Jaap Jan Steensma.

Het koor brengt muziek van de vroeg-barokke componist Heinrich Schütz, van Johannes Brahms en Hugo Distler. Kenmerkend aan het koor is dat het twee projecten per jaar realiseert met een kleine vaste kern van zangers, aangevuld met een wisselende bezetting. Met gezonde gedrevenheid werken alle leden en de dirigent met veel plezier binnen een strak repetitieschema aan het hoge niveau waar het koor garant voor staat.
Dirkjan Horringa is artistiek leider en dirigent van het koor. Hij is gespecialiseerd in barokmuziek en is de vaste dirigent van een drietal koren en wordt veelvuldig gevraagd voor het leiden van projecten. Hij vervulde gastdirigentschappen bij diverse ensembles en geeft cursussen in binnen- en buitenland. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de site.


www.adfluvium.nl