De tocht en omgeving werden geprezen. Foto: PR
De tocht en omgeving werden geprezen. Foto: PR Foto:

Herfstloop haalt 70 euro op voor Hospice

Zutphen - De Nordic Herfstloop 2015 van Sneeuwfit Zutphen afgelopen 8 november trok redelijk wat belangstelling. Deze tochten (van 5 en 10 kilometer) werd gehouden op het "Grote Veld" tussen Zutphen en Lochem. Het was tevens het einde van de viering van het 50-jarig bestaan van de vereniging.

Begin- en eindpunt was de Lochemse Golf- & Countryclub "De Graafschap". De deelnemers waren erg enthousiast over de tocht en de omgeving. Ook het weer en de bewegwijzering werden geprezen. De brede paden en de smalle paadjes boden de deelnemers veel afwisseling. Halverwege was werd fruit en helder bronwater beschikbaar gesteld door Jumbo Brinkman in Gorssel. De deelnemers konden vooraf aangeven naar welk goede doel het saldo kon worden overgemaakt. Met een ruime voorsprong op KNGF Geleidehonden kwam het Hospice Zutphen als winnaar uit de bus. Het batig saldo van € 70,- wordt door de vereniging Sneeuwfit Zutphen overgemaakt aan het Hospice.


Be Quick wint ook tweede derby

Zutphen - Voorafgaande aan de wedstrijd was er een ontmoeting tussen twee F-teams van beide clubs, gadegeslagen door een enthousiaste schare ouders, familieleden en vroegtijdig aanwezigen. Heerlijk om te zien hoeveel plezier die kinderen hebben tijdens een potje voetbal. Andere pupillen hielpen vervolgens met de lotenverkoop en later met de vlaggenparade tijdens het betreden van het veld door de eerste elftallen. Als beloning was er daarna patat en limonade voor de spelertjes en de andere "vrijwilligers". Dan nu de wedstrijd. Na de 1-0 winst tegen De Hoven vorige week, nu de derby tegen FC Zutphen. Be Quick moest de koppositie verdedigen en de gasten konden alleen via winst de aansluiting bij de top krijgen.

Er werd flink gas gegeven. In die eerste fase was het Luuk Elsman die met twee schoten de aandacht op zich vestigde, maar beide gingen naast. Na ruim een kwartier werd Zutphen gevaarlijk. Doelman Rienus Ooms redde bekwaam op een schot maar kon een corner niet voorkomen. Uit die hoekschop moest hij vervolgens de bal over de lat tikken. Het duel bleef in balans, hoewel Zutphen halverwege de eerste helft iets meer aan de bal was. Na een klein half uur moest Marcel Struik met een knieblessure naar de kant en werd vervangen door Ugur Cakir. Be Quick kreeg weer mogelijkheden, het geluk ontbrak een beetje. Zo kopte Mark Becks na een voorzet van Elsman in vrijstaande positie rakelings over en werd een schot van de laatste ternauwernood gesmoord. Tussendoor waren er nogal wat blessurebehandelingen. Toch ging Be Quick met een voorsprong naar de kleedkamer. Op slag van rust joeg Elsman op de bal en een Zutphen-back. Die verloor het overzicht waarna Elsman doelman Anwar El Bouchehati met een puntertje verschalkte, 1-0.

Meteen na de thee ging El Bouchehati zelf in de fout. Nadat hij eerst Dennis van Engeland van scoren had afgehouden, greep hij alsnog naar de benen van de Be Quick-midvoor. Een onbegrijpelijke actie waardoor de prima fluitende Sven Pothoven (19!) naar de stip wees. Elsman pakte dat cadeautje in de 46ste minuut gretig uit, 2-0. In de 51ste minuut had van Engeland de bal voor het intikken, maar geheel vrij voor El Bouchehati wist hij geen doel te treffen. FC Zutphen trachtte het tij nog te keren, maar gooide af en toe een overtredinkje te veel in de strijd. Maar Be Quick loerde intussen op nummer drie en niet zelden kwam men er via de zijkanten prima door, maar werd de vrijstaande speler niet gevonden. Halverwege kwam Be Quick genadig weg nadat doelman Ooms een Zutphen-aanvaller in de zestien torpedeerde. Een glaszuivere penalty, maar Pothoven gooide er zijn mantel der liefde overheen. Dat was vanuit het oogpunt van de thuisploeg maar goed ook. Hierna kwam Davy Verbeek Luuk Elsman vervangen. In de 82ste minuut ging het duel definitief in het slot. Het was Dennis van Engeland die de 3-0 binnen tikte. In de slotfase verliet de immer hard werkende Becks het veld en kwam Sinan Albayrak hem vervangen. Daarna scheerde Verbeek, alleen afgaande op de keeper, de bal net over de lat. En daarmee kwam een einde aan dit duel.

Be Quick: Ooms; Struik (25. Cakir), Koycu, Schut, Smits, Regeer; Elsman (80. Verbeek), Becks, (85. Albayrak), van der Gouw; Tempelman, van Engeland. FC Zutphen: El Boucheahati; Scheerder, Ezafzafi, (75. Uludag), van Laar, Hekman; Hermsen, Lindeboom, Kirmiziyuz (26. Akhawani); De Krosse, Pal, Overby Scheidsrechter: Sven Pothoven (Deventer).


Toekomst Sport en Bewegen in Zutphen

Zutphen - Samen met sportverenigingen en lokale instellingen op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn wil gemeente Zutphen een agenda voor Sport en Bewegen opstellen. Op woensdagavond 18 november, vanaf 18 uur, is de startbijeenkomst in sporthotel Inntel Zutphen. Inwoners die graag mee willen denken zijn van harte welkom. Bij deze bijeenkomst staan twee thema's centraal: 'Sport als middel en de veranderende rollen in de samenleving' en 'Sport als doel, sportdeelname en de kracht van sportverenigingen'. Meepraten? Meldt u aan via info@zutphen.nl onder vermelding van 'startbijeenkomst sport en bewegen'. Aanvang is 18.00 uur, vanaf 18.30 uur start het programma tot 21.00 uur.

Informatie op www.zutphen.nl


Nieuwe statribune bij AZC geopend

ZUTPHEN – Voetbalclub AZC beschikt over een nieuwe statribune aan de Deventerwegzijde van het hoofdveld. De tribune is afgelopen zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Stevo (uitslag 1-1) officieel geopend.

De statribune is maar liefst 70 meter lang en drie treden hoog. Bovenin zijn geheel nieuwe ballenvangers gemonteerd en daarboven zijn twee rijen met reclameborden aangebracht. Ook het hekwerk langs de achterzijde van het veld is gedeeltelijk vernieuwd en er is middels een bijdrage van de Club van Honderd een tegelpad voor de statribune aangelegd. Ook is de entree naar de kantine opnieuw bestraat. Aan de zijkant ter hoogte van het kunstgrasveld is een nieuwe toegangspoort naar het hoofdveld geplaatst.
De projectgroep Accommodatie & Sponsoring van tweedeklasser AZC heeft sinds het najaar van 2014 aan dit project gewerkt. De nieuwe statribune is tot 'ABC-statribune' gedoopt, aangezien de AZC Business Club hieraan fors heeft bijgedragen in financiële zin.

Voorzitter Anno Waterlander businessclub AZC (ABC) draagt de nieuwe tribune over aan AZC-bestuurslid Steef Dekker. Foto: Freddy Burgers