Het publiek heeft genoten van een ouderwets, gezellig avondje uit. Foto: PR
Het publiek heeft genoten van een ouderwets, gezellig avondje uit. Foto: PR Foto:

Smakelijke uitvoering Eendracht en Vermaak

Warnsveld - Zaterdag 7 november hield Toneelvereniging Eendracht en Vermaak uit Warnsveld haar najaarsuitvoering. Om 20.00 uur begon de 'smakelijke' uitvoering van een plattelandsklucht, getiteld: "Gebonden groentesoep met balletjes" van Theo Akkermans.

De zussen Aagje en Jana Krol wonen in een oude boerderij. Om een extra bijverdienste te hebben, lieten ze door hun huisvriend Giel Polak het kippenhok verbouwen tot vakantiehuisje. Zo verliep hun leventje rustig, maar af en toe sloeg de vlam in de pan. Dat gebeurde ook toen het gerucht ging dat er een nieuwe rijksweg zou worden aangelegd, mogelijk precies over hun erf. Daardoor kon de waarde van hun bezit wel eens flink omhoog gaan, zeker als Giel de boel een nieuw verfje zou geven. En Giel, die sloofde zich al jaren uit voor de dames. Ach, de man was gewoon verliefd op allebei, Hij kon alleen niet kiezen. Jana zorgde steeds voor zijn borreltje, maar Aagje kon zo heerlijk koken. Vooral gebonden groentesoep met balletjes! Maar dan blijkt dat de nieuwe weg over de grond van de burgemeester komt. En er gaat nog meer mis. Met de pas geverfde bank waar de burgemeester op gaat zitten, met het gebit van Jana dat in de soep terecht komt en net als Giel Jana de liefde wil verklaren, komt Aagje met zijn gestopte sokken binnen en kan hij weer niet kiezen!

Het was een geslaagde uitvoering en de zaal zat bijna helemaal vol. Het publiek heeft genoten van een ouderwets, gezellig avondje uit, waar in de pauze ook nog een leuke verloting plaatsvond.