Het IVN hoopt dat mensen door de avond 'geraakt' worden door uilen. Foto: PR.
Het IVN hoopt dat mensen door de avond 'geraakt' worden door uilen. Foto: PR. Foto:

Kerkuilen en Steenuilen

Zutphen - Op woensdag 18 november tussen 20.00 en 22.00 uur wordt een lezing gehouden over kerkuilen en steenuilen. De avond vindt plaats in Waterkracht, aan de Ruys de Beerenbrouckstraat.

Uilen zijn fascinerende vogels, ze vliegen vrijwel geruisloos en sommige uilen maken angstaanjagende geluiden. Veel mensen kennen uilen niet anders als een schim in de nacht, gespot door de koplampen van hun auto.

Mooi dat uilen, en dat geldt zeker voor de kerkuil en de steenuil, cultuurvolgers zijn en vaak leven in de directe nabijheid van mensen.

Tijdens deze avond rondom het thema uilen laat het IVN u kennismaken met de inlandse uilensoorten en verder wordt ingegaan op soortkenmerken zoals aanpassingen van hun lichaam aan de wijze van leven, het leefgebied van de uilen, de broedbiologie en hun voedsel. Natuurlijk is er ook aandacht voor bescherming en optimaliseren van hun leefgebied. Het IVN hoopt dat mensen door deze avond geraakt worden en geïnspireerd raken om ook iets te gaan doen voor of met uilen.

De lezing wordt verzorgd Wied Hendrix uit Hengelo. Hij is vanaf begin jaren '90 betrokken bij het kerkuilenbeschermingswerk en vanaf begin 2000 ook actief bij het steenuilenbeschermingswerk.
In 2016 volgt eenexcursie over het ringen van kerk- en steenuilen.

De kosten van de lezing bedragen 5 euro (voor niet-leden), leden betalen 3,50 euro. Kijk voor meer informatie op onderstaande gegevens.


Tel: 0575 511397

ivn.nl/afdeling/zutphen-warnsveld