Miss Lulu neemt vijf Duitse gastspelers mee. Foto: PR
Miss Lulu neemt vijf Duitse gastspelers mee. Foto: PR Foto:

Jazzclub viert veertigjarig feestje

Warnsveld - De Jazzclub gaat een feestje vieren en wel op vrijdag 13 november om 20.30 uur. Miss Lulu neemt vijf Duitse gastspelers mee die de muziek van Jimmy Noone gaan vertolken. Dit alles om het veertigjarig jubileum van de Jazzclub te vieren.

Miss Lulu White heeft zich de afgelopen dertig jaar op diverse podia in binnen- en buitenland bewezen als de ware en gewaardeerde vertolkers van de klassieke zwarte Jazz.

Tom Goosen als Armstrongadept vormt samen met Ad Houtepen, de multiple-instrumentalist (klarinet en sax), een ijzersterk cornet duo, Bart Goosen is op trombone de Honore Dutrey van het orkest, Wil van Baarle weerspiegelt de klank van Johnny Dodds, Mart Jacobs (piano)vertolkt op grandioze wijze het bijzondere spel van Lill Hardin, Wouter Nouwens (banjo) doet Johnny St Cyr herleven en Marcel van de Winckel op tuba is de motor van de band en geeft een volle klank aan het orkest: alles bij elkaar een lust voor het oor.
De muziek van Jimmy Noone wordt vertolkt door gastspelers uit Duitsland. Noone (1895-1944), waarschijnlijk een van de belangrijkste klarinettisten in de klassieke jazz, komt oorspronkelijk uit New Orleans. Hij speelde met alle groten uit zijn tijd- van King Oliver tot Louis Armstrong- en maakte sinds de vroege jaren twintig legendarische opnamen. De rol van Jimmy Noone wordt overgenomen door de internationaal beroemde klarinettist Matthias Seuffert (Bonn) die met alle grote musici heeft gespeeld. Op altsaxofoon en tweede klarinet het Jazzinstituut Claus Jacobi (Göttingen). Earl Hines komt tot leven door de zeer getalenteerde Jan-Hendrik Ehlers (Bremen). Aan de banjo horen we de uitzonderlijke Peter Bayerer (Berlijn), vergezeld door de swingende en volumineuze toon van tubaspeler Marcel van de Winckel (Breda) en de beste nog levende washbordspeler Gunter Andernach. (Hamburg). Hiermee begint een fascinerende reis door dit spannende muziektijdvak met het motto van één van zijn stukken Wake up Chillun, wake up!