Al 65 jaar steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap. Foto: PR.
Al 65 jaar steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap. Foto: PR. Foto:

Collecte voor kinderen met handicap

Zutphen - Ja, ze komen vaak rond etenstijd. En nee, dat vindt niet iedereen leuk. Maar toch gaan ruim 11.000 vrijwilligers binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Zutphen en Warnsveld komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) van 16 t/m 21 november.

In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken. Al 65 jaar steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland op gebied van spelen, leren, wonen, werken, vrije tijd en beeldvorming. Voorbeelden vindt u op via de site.
Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters NSGK te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 2,50 euro), of met een online donatie.


www.nsgk.nl