Dankzij verkeersregelaars konden deelnemers veilig de weg vervolgen. Foto: PR
Dankzij verkeersregelaars konden deelnemers veilig de weg vervolgen. Foto: PR Foto:

Prachtig weer en goede organisatie plezieren 970 deelnemers toertocht

Gorssel - Het prachtige herfstweer lokte afgelopen zondag 1 november 970 mountainbikers en cyclocrossers naar de 29e Heideveldtoertocht. De Heideveldtoertocht is in de afgelopen jaren de best bezochte tocht van de WielerToerClub Gorssel en dit jaar is geen uitzondering.

Na afloop ontving de organisatie van vele deelnemers complimenten over de wijze waarop route was uitgezet en de inzet van de verkeersregelaars. Een grote blijk van waardering voor de jarenlange inzet van vrijwilligers en een bevestiging dat de titel "NTFU Klassieker" ook dit jaar weer verdiend is. Het parcours van de Heideveldtoertocht loopt door de prachtige omgeving van Gorssel, Joppe, Almen en Harfsen, dankzij goede afspraken met landeigenaren. De organisatie hoopt dat landeigenaren dit blijven toestaan in de toekomst. Belangrijk daarbij is dat geen mountainbiker buiten de georganiseerde toertochten om gebruik maakt van deze paden.
Een andere uitdaging voor de organisatie is het veilig organiseren van de toertocht. De bijna 1.000 deelnemers kruisen verkeerswegen en spoorwegen, waarbij beide niet geregeld zijn. Daarom zet de organisatie verkeersregelaars in. Voor het eerst dit jaar zijn er ook verkeersregelaars bij de onbewaakte spoorwegovergang ingezet. Met behulp van een lint en drie verkeersregelaars is de spoorwegovergang tijdelijk 'bewaakt' gemaakt. De organisatie heeft verder tijdens de toertocht diverse rijders met kleine of grotere materiaalpech geholpen of terug naar de start gebracht.

WTC Gorssel kijkt tevreden terug op deze 29e editie van de Heideveldtoertocht en kijkt vol vertrouwen uit naar de komende toertochten. De eerstvolgende tocht is de Midwinterveldtoertocht welke op wordt verreden. Meer informatie en een fotoreportage, zie de website.


www.wtcgorssel.nl

www.facebook.com/WTCGorssel


FC Zutphen op bezoek bij KHC Kampen

Zutphen - FC Zutphen gaat na de gestaakte thuiswedstrijd, door een blessure van de scheidsrechter, op bezoek bij KHC in Kampen. De laatste jaren is het FC Zutphen niet gelukt een punt te veroveren tegen deze sterke tegenstander. Vorig seizoen werd er dubbel verlies geleden, een 4-1 nederlaag en een rode kaart. KHC beschikt over een team dat met passie en inzet speelt. Afgelopen zaterdag maakten de gastheren er opnieuw een mooie show van. Maar liefst 8 doelpunten in het thuis duel tegen DTS "35, eerlijk over beide ploegen verdeeld. Echter als je bovenin mee wilt doen, is 1 punt te weinig. Daarom smachten de Kampenaren naar een overwinning.

FC Zutphen speelde afgelopen zaterdag slechts 1 helft tegen SDVB, waardoor de 2e helft op een later tijdstip moet worden gespeeld. Dat was pech voor de Zutphenaren, want de ploeg die het beste in de wedstrijd zit heeft het grootste nadeel. Het is echter zo, dat als je een topper wilt worden, je ook met tegenslagen moet kunnen om gaan. In dat opzicht moeten we ook dit accepteren. En komende zaterdag liggen er weer nieuwe kansen. FC Zutphen moet in deze zware uitwedstrijd de vorm zien vast te houden. Een terechte vraag zou zijn, wat is de oorzaak van het goede spel van afgelopen zaterdag, terwijl je met nagenoeg hetzelfde team speelt als in de voorbije weken? Het antwoord moet dan toch zijn, de sterke teamprestatie. Als er voorin door een mislukte actie balverlies geleden werd, stond men op het middenveld meteen paraat om de bal te veroveren.

Daardoor ontstonden er tegen de sterke defensie van SDVB mogelijkheden. Vooral door de bij vlagen goede combinaties die plaatsvonden, waardoor de goede spitsen vlot konden worden aangespeeld. Als je dan achterin ook nog eens consequent en met overtuiging in grijpt, ontstaat er een sterke eenheid. En naast de individuele kwaliteiten, zullen we het daar de komende tijd van moeten hebben. Er wachten met KHC en DETO Twenterand twee pittige tegenstanders, die ongetwijfeld op de ranglijst nog gaan stijgen. Aangezien ook het aantal gele kaarten de laatste wedstrijden mee viel, vaak gaat dat samen met goede prestaties, kunnen we met een volledige selectie aan de start verschijnen. Doordat er afgelopen zaterdag door iedereen weinig minuten gemaakt werden, zal dit op de training van deze week ingehaald moeten worden.

Het elftal kan daardoor fit aan de start verschijnen en we hopen dat we opnieuw een goed resultaat kunnen neerzetten. Als dit het geval is, handhaven we ons in de bovenste regionen. Een plaats waar niemand van te voren van was uitgegaan. Er zijn echter nog veel wedstrijden te gaan, en het kan nog alle kanten op. We hopen op een mooie en sportieve wedstrijd met 2 ploegen die er vol voor gaan. Het team van zaterdag-2 speelt de uitwedstrijd tegen WVF in Zwolle, de nummer 3 in de competitie om 12.30 uur. Afgelopen zaterdag werd een 0-2 achterstand tegen AVW omgezet in een knappe 4-2 winst. We hopen dat de jongens deze goede lijn kunnen doorzetten. De wedstrijd in Kampen begint om 14.30 uur.


Blessureleed breekt RAAD/HO!?! op

Zutphen - In de aanloop naar het sterk bezette Eikeltjestoernooi voor mixed-recreantenteams in Zevenaar werd Raad/HO!?! al geconfronteerd met de nodige blessures waardoor de ploeg met slechts drie speelsters en drie spelers kon aantreden. Niettemin begon de ploeg sterk met een duidelijke 23-17 overwinning op de reserves van het nationale doventeam Deafjumpers, vooral door goed verdedigen en een tiental punten van een goed op dreef zijnde Robert Sijpkens.

De tweede poulewedstrijd werd, zoals verwacht, ruim verloren van kampioenkandidaat Old Pigeons uit Duiven. Mike Koortsta was niet alleen topscorer (16 punten) maar ook sterk in de verdediging waardoor de schade beperkt werd. In de derde wedstrijd gaven Basketiers 2 en RAAD/HO!?! elkaar aanvankelijk niets toe en het Zutphense team had alle kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een ernstige elleboogblessure van Mike Koorstra halverwege de wedstrijd gooide echter roet in het eten, waardoor de ploeg niet alleen zijn sterkste speler miste, maar het team voor de overige wedstrijden ook geen wisselmogelijkheden meer had.

Basketiers won de wedstrijd uiteindelijk met zeven punten verschil, waarna Raad/HO!?! moest aantreden tegen een voltallig Deafjumpers 1. Raad/HO!?! lukte het ondanks sterk verdedigen van Marjon van Nimwegen-Wolsink niet om bij te blijven en verloor met 12-22. In de laatste wedstrijd waren de reserves van het nationale doventeam opnieuw de tegenstanders. Met de nodige punten van Amanda Boom-Bresser en Gerdien Demkes, die onderling ook voor veel mooie assists zorgden, bleef RAAD/HO!?! tot in de laatste minuut in het spoor van de tegenstanders.

De vermoeidheid eiste tenslotte toch zijn tol en de wedstrijd werd met twee punten verschil verloren. RAAD/HO!?! moest dit keer genoegen nemen met de laatste plaats in dit overigens gezellige Eikeltjestoernooi.