Na een tijd wachten, zijn de nieuwe jacks dan eindelijk binnen. Foto: PR
Na een tijd wachten, zijn de nieuwe jacks dan eindelijk binnen. Foto: PR Foto:

Nieuwe jacks voor WSV

Warnsveld - WSV Warnsveld was zaterdag 31 oktober in de Kei de nieuwe verenigingsjassen aan het uitdelen.

Een nieuwe look voor de turners en dansers van WSV. Een mooi jack in de Warnsveldse kleuren groen en wit met WSV Warnsveld op de achterzijde. De blauw met groene truien die de vereniging eerst had konden niet meer worden bijbesteld.

Er volgde een zoektocht van ruim een jaar naar een betaalbaar alternatief. Afgelopen voorjaar was de keus gevallen op een zogenaamd varsity jack.

Afgelopen zaterdag konden de jacks dan eindelijk worden opgehaald!


Versterking gezocht Buurtpreventie

Warnsveld - Op donderdagavond 12 november is er een open avond van het Team Buurtpreventie Warnsveld om 20.00 uur in 't Warnshuus. De Buurtpreventie kan nog enkele mensen gebruiken om het team te komen versterken en nodigt hen hartelijk uit op deze avond.

Van nieuwe Buurtpreventen wordt verwacht dat ze minstens op één avond in de week beschikbaar zijn en twee surveillance rondes in hun eigen buurt maken, samen met een ander. Ook hondenbezitters die het uitlaten willen combineren met buurtpreventie, zijn van harte welkom. Het Team Buurtpreventie Warnsveld bestaat sinds een jaar en is een werkgroep van de Dorpsraad Warnsveld, die samenwerkt met de politie (wijkagent) en de gemeente (wijkregisseur).

Inbraken 80% gedaald mede dankzij preventie

Het Team bestaat nu uit 15 vrijwilligers (+ secondanten), die regelmatig in hun eigen buurt surveilleren, zichtbaar aan de oranje hesjes. De preventie is afgelopen jaar een succes geweest. Tussen 1 januari en eind augustus 2015 waren er, volgens opgave van de wijkagent, slechts 8 inbraken in Warnsveld tegenover 38 in dezelfde periode in het jaar ervoor. Het is een reductie van bijna 80%, mede dankzij de Buurtpreventie. Het Team wil het gevoel van veiligheid van de inwoners van Warnsveld vergroten en tegelijk hun alertheid tegen inbraken en potentiële inbrekers verhogen.

Tijdens de bijeenkomst op 12 november wordt kennisgemaakt met de nieuwe wijkagent en de nieuwe wijkregisseur van Warnsveld. Ook wordt de strategie voor de komende tijd bepaald. Doe ook mee!


Nieuws schooljaar 'Jong ontmoet oud'

Warnsveld - Een nieuw schooljaar en weer een nieuw begin van jong ontmoet oud. Met de lerares van klas vijf van de Vrije School de Zonnewende (voorheen 'de Zwaan') is er overleg geweest en zijn er voor het hele schooljaar afspraken gemaakt. Spannend allemaal hoe het dit jaar zal gaan. Zal het weer een succes worden net als vorig jaar? We zullen zien.

Dinsdagochtend 27 oktober is het zover. Vier kinderen, begeleid door een moeder, staan precies om 11.00 uur voor de deur. Snel de jassen opgehangen en daarna een plekje zoeken tussen de bewoners.

Ze krijgen een naambordje opgespeld en dan is er koffie en voor de kinderen limonade. Het is herfst, alles ligt klaar om met kastanjes en eikeltjes iets leuks te maken. Maar voordat ze kunnen beginnen, is er nog even iets anders te doen. Een bewoner is vandaag jarig en is 95 jaar geworden. Dus er moet gezongen worden en met de stemmen van de kinderen erbij klinkt het erg mooi. Dan is het tijd om te gaan knutselen. Er liggen, naast de 'gewone' kastanjes, ook tamme kastanjes op tafel. Een jongen zegt: "Die kun je eten, maar eerst poffen is lekkerder. Ik weet hoe dat moet". En hij vertelt hoe je dat het beste kunt doen. Een bewoner kijkt hem met een glimlach aan. "Goed idee jongen".

Daarna gaan ze aan de slag. De kinderen aarzelen niet en weten al gelijk wat ze gaan maken. Twee jongens gaan samen een kerk maken van kastanjes. Het is niet te geloven, maar het wordt inderdaad een kerk. Echt een staaltje bouwkunde. De twee meisjes zijn spinnenwebben aan het maken met gekleurde wol. Daarna, geïnspireerd door de jongens, gaan ze een huisje maken. De bewoners zitten met bewondering te kijken en prijzen de kinderen. Hier en daar geven ze de kinderen advies.

Twaalf uur is het tijd om weer te gaan, maar de kerk en het huisje zijn nog niet af. Oké nog 5 minuten. Ze slaken een zucht van verlichting als het af is. Ze krijgen een applaus want het is écht mooi geworden. Als ze vertrekken, zwaaien de bewoners hen na. In de middag, tijdens het verjaardagfeestje van de 95-jarige, hebben ze het er nog over.

De prachtige bouwwerkjes zijn als stille getuigen achtergelaten in de vensterbanken. Voor de kinderen en ook voor de ouderen was dit weer een leuke ervaring.

De kinderen kijken al uit naar de volgende keer, want dan staat pepernoten bakken en gedichten maken op het programma.


Afbeelding
Afbeelding