Leerlingen Staringcollege naar de Kruittoren voor OndernemendLeren. Foto: PR.
Leerlingen Staringcollege naar de Kruittoren voor OndernemendLeren. Foto: PR. Foto:

Leerlingen leren ondernemend leven

Scholieren presenteren ondernemings plannen tijdens project Kruittoren

Zutphen - Ondernemer worden of ondernemend zijn klinkt zo makkelijk, maar is het niet. Daarom deden meer dan 320 leerlingen van het Staringcollege uit Lochem mee met het project 'OndernemendLeren' van atelier&MaakPlaats de Kruittoren.

Eigen projecten bedenken, ondernemende plannen maken en zelfs keiharde onderhandelingen voeren met bekende zutphense ondernemers hoorden daarbij. "Supercool", was de meest gehoorde reactie nadat de scholieren hun ondernemingsplannen en resultaten aan elkaar presenteerden. Een aantal leerlingen maakten Zutphen en haar nieuw te bouwen IJsselkade tot onderwerp en kwamen tot opmerkelijke conclusies: die moet veel unieker en spannender worden met slimme, zichtbare technologie om waterenergie op te wekken, coole cafés en ruimte voor jeugdfeesten op waterenergie. "Daarmee kan de stad zich veel beter profileren en dus verkopen" aldus de scholieren.

De school gaf aan het "OndernemendLeren"project van de Kruittoren een zeer hoge waardering vanwege de dynamiek en resultaten.
Organisatoren Joost de Groot en Marco Mout zijn daar blij mee. "Dankzij medewerking van Zutphense ondernemers werd het project nog sterker en zo hebben we gezamenlijk aardige Zutphenpromotie kunnen doen" aldus de Groot.

De komende weken bezoeken tientallen ROCstudenten de Kruittoren.


facebook.com/DeKruittoren