Rutger Elbrink (l.) en Pepijn Klein Lebbink (r.) spelen in de revue. Foto: Liesbeth Spaansen
Rutger Elbrink (l.) en Pepijn Klein Lebbink (r.) spelen in de revue. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Met de Revue Jong Gelre zit het wel snor

Warnsveld/VORDEN - Jong Gelre Vorden-Warnsveld staat op zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 november op de planken in 't Kulturhus. Een paar maanden geleden begonnen Michiel ter Beest, Geert Heuvelink, Nout Nijenhuis, Anouk Pardijs, Annemarie Riefel en Bart Tiessink met schrijven van weer een mooie revue met als titel: 'La Moustache'.

Door Liesbeth Spaansen

Het stuk gaat over twee studenten die een snor hebben getekend op de Mona Lisa, een uit de hand gelopen ontgroeningopdracht. Medestudenten gaan proberen dit kostbare probleem op te lossen en hun vrienden uit de Franse cel te krijgen. 'La Moustache' is een revue met veel humor, er wordt gedanst en gezongen. Voor de liedjes zijn herkenbare melodieën gebruikt, waarvoor onder meer Bastiaan Meijerink songteksten heeft geschreven. De verschillende decors zijn nog niet klaar, maar daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt, eveneens door leden van Jong Gelre. De revue loopt vlot door vanwege twee podia waar zich van alles afspeelt. Maar ook voor het podium gebeurt van alles. Dat wordt zitten, opletten, maar zeker genieten. Pepijn Klein Lebbink en Rutger Elbrink zijn twee leden van Jong Gelre die ook acteren in de revue. Rutger werkt al een jaar of zes in het Dorpscentrum en had al meerdere voorstellingen van Jong Gelre de revue zien passeren. "Dus ik ken iedereen al wel. Zij vroegen of ik een keer mee wilde doen. Nu doe ik voor het eerst mee, ik kon er niet meer onder uit," lacht hij en vertelt dat hij de casinodirecteur en journalist is en deel neemt aan het mannenkoor dat in het stuk voorkomt. Pepijn is een van de studenten. Hij doet voor het tweede jaar mee met de revue. "Je bent er wel druk mee, maar de vraag is of dat erg is. Het is wel gewoon hartstikke leuk." Beide kijken uit naar de première op zaterdag 14 november.
Op de woensdagavond komen de spelers, dansers en zangers bij elkaar in 't Kulturhus in Vorden voor de repetitie. Stoelen staan in een rij voor het toneel. Er wordt gezellig bijgepraat met een kop koffie of thee. Meegebrachte kleding en accessoires komen uit tassen, worden gepast en geshowd aan de anderen. Zou dat op het toneel goed uitkomen? Dan gaat het licht op het podium aan, twee stoelen worden neergezet en de regisseur, Gitta Hendrikse vraagt de aandacht. Op het toneel spelen ze de eerste scène. Anderen gaan naar een andere plek om te oefenen. Nog twee weken om eraan te werken.

Revue Jong Gelre Vorden-Warnsveld brengt 'La Moustache' in 't Kulturhus op zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 november. De zaal is open om 19.30 uur, de revue begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop in 't Kulturhus. Kaartverkoop begint op donderdag 5 november, in de voorverkoop voor 7 euro aan de zaal 8 euro.