Een breed collectief zette zijn schouders onder het inzaaien. Foto: PR.
Een breed collectief zette zijn schouders onder het inzaaien. Foto: PR. Foto: Meike Wesselink

Bloemenweide aangelegd

in Ecologisch Stadspark

Zutphen - Vrijwilligers van de Kinderboerderij Zutphen, De Kas, leerlingen van Praktijkschool Zutphen, cliƫnten van Zozijn en 3Dzorg hebben op maandag 26 oktober samen gezorgd dat het Ecologisch Stadspark volgend voorjaar een bloeiende weide met inheemse bloemen heeft.

Midden in het Ecologisch Stadspark ligt een groot gebied braakliggend terrein. Het idee ontstond om er een duurzame bloemenweide van te maken met inheemse bloemen. Ecologische hovenier Loek Gorris begeleidde de groep. "Dit is een mooi gemeenschappelijk project voor Zutphen. De duurzame bloemenweide zal vanaf het eerste groeiseizoen al schitterend zijn om te zien en het wordt alleen nog maar mooier. We gebruiken alleen maar inheemse, authentieke zaden. Dat levert een mooie variƫteit op, leuk voor de kinderen om te bekijken wat er straks allemaal bloeit en rondvliegt. Fijn ook dat er zoveel mensen een handje meehelpen, zo wordt de bloemenweide echt iets van de Zutphense gemeenschap."


Sint Maarten in Leesten

Leesten - In aanloop naar de Sint Maarten optocht op 11 november wordt 's middags van 13.00 tot 17.00 uur een workshop lampionnen maken gehouden. Iedereen uit Zutphen is welkom in winkelcentrum Leesten, in de serre van Plaza Food for All. Kinderen mogen de hele middag binnenlopen om een eigen lampion te maken die dezelfde avond nog kan worden gebruikt in de optocht. Meedoen kost 1 euro. Na afloop van de workshop is er voor iedereen gratis patat en een drankje. De optocht in de wijk start om 19.00 uur. Iedereen die wil meelopen, kan zich voor die tijd verzamelen bij de Jumbo supermarkt. De tocht wordt niet al te lang, zodat kleintjes ook rustig kunnen meelopen. Bij terugkomst is er iets lekkers voor de kinderen. Wijkteam Leesten organiseert de Sint Maarten-activiteiten samen met winkelcentrum Leesten.


Culinair Zutphen als thema dictee

Zutphen - Het Groot Zutphens Dictee, dat op 19 november voor de zevende keer wordt georganiseerd door Lionsclub Zutphenen-Kattenhaven, heeft als thema 'Culinair Zutphen. Stadsdichter Anna Wiersma leest dit het dictee dit keer voor.

De opbrengst gaat naar een goed doel, dit jaar is dat de stichting Het vergeten kind. De toegangsprijs voor het dictee is 7 euro. Extra geld voor de pot is altijd welkom en deelnemers kunnen ook sponsorgeld binnenhalen door zich per woord te laten sponsoren. Het dictee zal circa de 250 woorden bevatten. Mensen die willen deelnemen aan het Goot Zutphens Dictee op donderdag 19 november kunnen zich aanmelden via de website of via jwblekman@gmail.com. Het Groot Zutphens Dictee zal wederom in Fort Bronsbergen te Zutphen plaatsvinden. Het Groot Zutphens Dictee begint om 19.45 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.


www.grootzutphensdictee.nl