In totaal namen 297 deelnemers deel aan de Grote Veldloop. Foto: Jan Hendriksen.
In totaal namen 297 deelnemers deel aan de Grote Veldloop. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Hardlopers Grote Veldloop genieten van prachtige herfsttooi

Vorden - Het was ondanks de prachtige (weers)omstandigheden afzien voor de 297 deelnemers die zondag deelnamen aan de Grote Veldloop van de Zutphense atletiekvereniging Hanzesport. Maar tegelijkertijd werd er ook volop genoten van de prachtige natuur waarin de veldloop zich afspeelde. Zeker met de stralende herfstzon die de natuur in een schitterende herfsttooi zette.

Door Jan Hendriksen

Het Grote Veld is een van de fraaiste natuurgebieden van de Achterhoek, met een grote variatie in het terrein waar bos, hei en cultuurland elkaar afwisselen. Een deel van de route van de Grote Veldloop ging door terreinen van Natuurmonumenten. "Een mooiere route is bijna niet denkbaar", aldus een van de hardlopers die had genoten van de prachtige natuur. Als eersten ging de jeugd van start over een afstand van 1.5 kilometer.

Winnaar werd de dertienjarige Fie Ingenhoven uit Eefde in een tijd van 7.34 minuten gevolgd door Julian Heimensen uit Zutphen (7.55) en Anique Snelders eveneens uit Zutphen (7.57). De 7.5 kilometer werd een prooi voor de talentvolle veertienjarige Mahemed Hussein Ali uit Rheden in een tijd van 27.41 minuten. De in Somaliƫ geboren Hussein Ali woont sinds drie jaar in Nederland. Hij bleef Vincent ten Brake uit Groenlo vijf seconden voor op de finishlijn die bij Free-Wheel Sport en Recreatie aan de Netwerkweg door Hanzesport was getrokken. Als derde eindigde Wim Ritsema uit Dieren in een tijd van 27.50 minuten. De 7.5 kilometer bij de vrouwen werd gewonnen door Nynke Flipse uit Lochem in een tijd van 31.03 minuten gevolgd door Marian Fuselier uit Heino (32.52) en Marielle Klein Brinke uit Vorden (33.08).

De vijftien kilometer bij de mannen werd gewonnen door Gerjan de Ruiter uit Zutphen in een tijd van 55.42 minuten. Fred Keurentjes uit Zevenaar werd tweede (55.51) en Arthur Bovenkamp uit Vasselder derde (58.39). Bij de vrouwen won Linda Ooms uit Tonden de langste afstand (59.07) gevolgd door Ans Zwartkruis uit Dieren (1.11.33) en Mirjam van der Veen uit Eefde (1.16.25).