Sonja en Arjan Brinkman in gala bij de Funeral Awards. Foto: PR.
Sonja en Arjan Brinkman in gala bij de Funeral Awards. Foto: PR. Foto:

Zutphens crematorium in de prijzen vanwege dienstverlening

Crematorium De Omarming tweede bij Funeral Awards

Zutphen/Keulen - Zaterdag 17 oktober werd in Keulen bekend gemaakt welke Nederlandse, Duitse of Belgische ondernemer in de uitvaartbranche er met de Funeral Awards vandoor ging. Ook het Zutphense crematorium De Omarming was een van de deelnemers.

De Awards worden iedere twee jaar uitgereikt op een andere plek, ergens in Europa. Op verschillende onderdelen waren prijzen te winnen. Één van die onderdelen was 'beste dienstverlener'. In die tak van sport was de Omarming genomineerd.
Gert Brinkhorst, eigenaar van de Omarming: "We zijn tweede geworden en moesten het opnemen tegen een bedrijf dat zich onder ander ook bezighoudt met repatriëring na rampen en dergelijke. Een heel bijzonder bedrijf waar ik graag van heb verloren."

Trots op het kleine familiebedrijf

"Maar ik ben vooral ontzettend trots dat ons familiebedrijf zulke hoge ogen heeft gegooid. Mijn vrouw Sonja en zoon Arjan die het bedrijf in de toekomst gaat overneme,n waren bij de uitreiking tijdens het galafeest aanwezig.Het was heel bijzonder."
Brinkhorst die jarenlang werkte voor grote uitvaartondernemers, besloot een aantal jaren geleden voor zichzelf te beginnen, omdat hij veel liever maatwerk wilde leveren. Met het kleine bedrijf dat hij sinds 2011 runt, kan hij voldoen aan de behoeftes van zijn cliënten en daar is Brinkhorst zeer content mee.
Het gaat voortvarend met het bedrijf. Volgend jaar begint het met de verbouwing van het pand dat in Haarlo geopend gaat worden. "Het wordt de meest waanzinnige uitvaartplek van Nederland", vertelt de enthousiaste Brinkhorst. "Het is een plek waar je rustig een halve dag kunt vertoeven. Een prachtig jachthuis, met veel hout dat veel meer van een horecagelegenheid wegheeft dan van een crematorium.