Het Scorpio Collectief. Foto: PR.
Het Scorpio Collectief. Foto: PR. Foto:

Bijzondere sferen met Viaggio Musicale in Refter

Zutphen - Op zondag 8 november om 15.00 uur wordt in de Refter van het Zutphense Stedelijk Museum een bijzonder concert gegeven door het Scorpio Collectief. Onder de titel 'Viaggio Musicale' brengt het ensemble zeventiende eeuwse muziek voor stadsmuzikanten op spectaculair historisch koper ten gehore.

Het Scorpio Collectief is in 2009 opgericht door trombonist Simen van Mechelen en vormt een van de belangrijkste ensembles voor vroegbarokke muziek voor blazers. Met concerten in heel Europa valt het jonge ensemble op met originele programma's en inspirerende samenwerkingen. Zij spelen in een uitdagende mix virtuoze bewerkingen van chansons en motetten zoals deze klonken in het Venetiƫ van 1650. Tijdens dit concert worden de trombonisten Simen van Mechelen, Charlotte van Passen en Joost Swinkels begeleid door Stephen Taylor op kistorgel. De laat-middeleeuwse Refter vormt hiervoor een ideaal decor.

Ontvangst met koffie of thee vanaf 14.30 uur op Rozengracht 3. Reserveren kan via: kaarten@kasteelconcerten.nl of via tel: 0345 582521.


www.kasteelconcerten.nl