Bewoners van De Lunette in Zutphen volgen een dansworkshop. Foto: PR.
Bewoners van De Lunette in Zutphen volgen een dansworkshop. Foto: PR. Foto:

Cultuurproject voor ouderen:

'Parels voor de Kunst'

Zutphen - Parels voor de Kunst is een tweejarig programma voor ouderen, ter bevordering van actieve cultuurparticipatie van 60+ers in de gemeenten Zutphen, Lochem en Brummen. De eerste deelprojecten zijn van start gegaan. Dit zijn projecten waarbij ouderen actief aan de slag gaan met bijvoorbeeld dansen of het schrijven van verhalen.

In Zutphen starten 'Dansend door het leven' en 'Het geheugen van Zutphen'. In Brummen zijn dit 'Van inkt tot iPad' en 'Van rijm tot rap' en in Lochem zal er begin 2016 een mini-symposium plaatsvinden.

Deze eerste projecten worden uitgevoerd door de Muzehof, Gloeidraadjes, Stichting Welzijn Brummen en FitArt. De deelprojecten van 'Parels voor de Kunst' worden door diverse culturele aanbieders georganiseerd. Culturele aanbieders of zorginstellingen (in samenwerking met een kunstprofessional) kunnen een projectplan indienen bij 'Parels voor de Kunst'. Bij goedkeuring door de stuurgroep wordt een project opgenomen en kan de uitvoering beginnen. De focus ligt hierbij op actieve cultuurparticipatie door ouderen, waarbij zij zelf aan de slag gaan.
Daarnaast is er aandacht voor methodiekontwikkeling en netwerkopbouw van culturele aanbieders en zorgorganisaties om in de toekomst continuïteit te kunnen waarborgen. Organisaties die een deelproject willen indienen, kunnen meer informatie en criteria opvragen bij Evelien Verheij, projectleider Parels voor de Kunst', via e.verheij@muzehof.nl. Voor de tweede ronde kunnen projectplannen tot uiterlijk 23 november worden ingestuurd bij de Muzehof,die de kartrekker is van het project.