Met een beetje geluk, kan ook de ijsvogel worden gespot. Foto: PR.
Met een beetje geluk, kan ook de ijsvogel worden gespot. Foto: PR. Foto:

Vogels bekijken langs IJssel en Rammelwaard

Zutphen - In het kader van het tienjarig bestaan van de Vogelwerkgroep Zutphen e.o. wordt dit jaar in oktober alweer de laatste publieke vogelexcursie gegeven. Op zaterdag 31 oktober is er dan ook een fietstocht/wandeltocht naar Rammelwaard langs de IJssel.

Het is een kick om misschien wel een zeldzame vogelsoort tegen te komen of gewoon te genieten van een jagende torenvalk, roepende buizerd of overvliegende trekvogels. Kortom er is altijd wel wat te zien zo zegt de vogelwerkgroep.
Wie dit nu ook eens wil beleven, is van harte welkom.
Er wordt gefietst langs een deel van de IJssel richting Rammelwaard, een gebied bij uitstek voor vogels om te rusten en voedsel te zoeken. De tocht gaat langs de oude wasserij, De IJsselstroom richting de Rammelwaard. Onderweg wordt er gestopt als er leuke soorten vogels te zien zijn. Het is altijd moeilijk in te schatten wat er op zo'n dag kan worden gespot, aldus Rob van Swieten van de vogelwerkgroep, maar verschillende ganzensoorten zijn er zeker te zien en met een beetje geluk de ijsvogel of misschien wel de zeearend. Tevens is te zien hoe het gebied daar verandert om een betere doorstroming van de IJssel te verwezenlijken. Onderweg zal ook het een en ander verteld worden over de vogeltrek. Het belooft in ieder geval een mooie fietstocht te worden. Dus vindt je het leuk om mee te fietsen en wil je meer weten over de vogels in de omgeving, dan ben je van harte welkom op 31 oktober. Aanvang 10.00 uur op het startpunt bij de oude wasserij, De IJsselstroom aan de Vliegendijk.

De fietstocht duurt ongeveer tussen de drie en vier uur afhankelijk van wat er te zien is. Neem daarom eventueel koffie en een broodje mee. Er zal onderweg uiteraard even gestopt worden. Vergeet ook de verrekijker en fototoestel niet mee te nemen en denk aan warme kleding. Tot ziens op 31 oktober aanvang 10.00 uur. Deelname is gratis.
Aanmelden is niet verplicht maar wel wenselijk via rovansw@hotmail.com of voor eventuele informatie over de tocht.