Geerte, Johan en opvolger Luc Wassink met burgemeester Gerritsen. Foto: Martijn Siemes.
Geerte, Johan en opvolger Luc Wassink met burgemeester Gerritsen. Foto: Martijn Siemes. Foto: Meike Wesselink

De Pelikaan weer

voor 25 jaar Hofleverancier

Bestendiging van status als hofleverancier voor bijna 200 jaar oud bedrijf

Zutphen - Voor de volgende 25 jaar mag de Zutphense koffiebranderij en –winkel De Pelikaan wederom het predicaat Hofleverancier dragen. Burgemeester Gerritsen bracht afgelopen dinsdag de daarvoor bestemde documenten van het koninklijk huis persoonlijk naar de trotse uitbaters van misschien wel de oudste winkel van Zutphen.

"We waren ontzettend trots en blij toen we het bericht kregen," zegt Geerte Wassink, die samen met haar man en zoon het familiebedrijf runt: "We hebben dan ook meteen een feestje gehouden."

De afgelopen 24 jaar was De Pelikaan al hofleverancier, maar dat zou volgend jaar aflopen. De bestendiging van de status als hofleverancier is voor Wassink een kroon op het werk: "Volgend jaar bestaan wij 200 jaar en ook daarom is het heel fijn dat we hofleverancier mogen blijven.
Om het predicaat te krijgen moet je aan hoge eisen voldoen en dit laat zien dat wij een heel goed bedrijf zijn."

"Het is zeker niet niks," zegt ook Arnold Gerritsen, die namens de gemeente de aanvraag van de Pelikaan afhandelde: "Het is net als bij een Koninklijke onderscheiding. Het moet langs de gemeente, de Commissaris van de Koning om uiteindelijk de handtekening van de Koning te krijgen." De burgemeester slaat vervolgens de aangeboden cappuccino dan ook niet af.