Afbeelding

MTB evenement 'Heideveldtoertocht'

Gorssel - Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 1 november voor de 29e keer de Heideveldtoertocht. Een veldtoertocht door het prachtige buitengebied van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen. Een veldtoertocht welke door de NTFU beoordeeld is als NTFU Klassieker.

De NTFU hanteert voor toertochten het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS). Tochten die voldoen aan alle punten uit dit beoordelingssysteem ontvangen van de NTFU 3 sterren en mogen daarmee de titel 'NTFU Klassieker' voeren.

Na de succesvolle editie van 2014 met meer dan 1.000 deelnemers zijn alle vrijwilligers van WTC Gorssel er op gebrand er een nog groter succes van te maken. Het parcours van de Heideveldtoertocht wordt ieder jaar speciaal voor deze tocht in gereedheid gebracht. Afspraken met landeigenaren, het begaanbaar maken van de paden en het zoeken naar weer net die ene nieuwe mooie plek om langs te rijden. De tocht voert langs de mooiste plekjes van het achterland van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen. De Heideveldtoertocht start bij Sportclub Gorssel aan de Markeweg 10 te Gorssel. Hier is het voor en na de tocht goed toeven. Er is verkleed- en douchemogelijkheid, het afspuiten van je fiets is mogelijk en er is voldoende parkeerruimte.

Tijdens de Heideveldtoertocht wordt een tweetal afstanden aangeboden: 35 en 45 km. Halverwege de route is een controlepost waar de fietsers een krentenbol en een stuk banaan wordt aangeboden. Alle routes zijn volledig uitgepijld volgens de richtlijnen van de NTFU. Er kan gestart worden tussen 09.00 en 10.30 uur. Alle afstanden zijn zowel geschikt voor MTB-rijders als voor cyclo-crossers.

Deelname aan de tochten is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen 4 euro als ze TFK houder zijn en anders 5 euro. Inschrijven voor de tocht kan op de startlocatie bij SC Gorssel, voorinschrijven is niet mogelijk.
Meer informatie over WTC Gorssel en de Omloop is te vinden op de website.

Be Quick na zege op tweede plaats

Zutphen - Na de winst op Halle en puntverlies van de naaste concurrenten heeft Be Quick de tweede plaats op de ranglijst ingenomen. Het seizoen is nog lang, maar het vizier moet nu gericht zijn op promotie.

In een druiligere regen had Be Quick al binnen twee minuten op voorsprong kunnen komen. Na een corner ontstond er een reuze mogelijkheid om te scoren. Die vlieger ging niet op, maar het was wel het startsein voor een stevig offensief. Er werd goed gevoetbald, maar doorkomende spelers op de vleugels leverden ondermaatse voorzetten af waardoor Halle, weliswaar wankelend, op de been bleef. Geklungel achterin leidde tot balverlies, waardoor Halle-speler Sjoerd ten Brinke zo vrij als een vogel kon binnen schieten, 0-1 (15de minuut).
Vanaf dat moment hadden de gasten iets meer moed. Toch bleef Be Quick de betere ploeg. Tussen de 24ste en 27ste minuut kreeg Dennis van Engeland drie keer de kans de gelijkmaker te scoren, maar verzuimde dat tamelijk opzichtig. Twee minuten later lukte het hem wel. Een voorzet van Sezer Koycu kopte hij achter doelman Jurriën Kuenen, 1-1 (29ste minuut). De thuisploeg drong hierna verder aan en in de 32ste minuut schoot Davy Verbeek de 2-1 binnen na een voorzet van Nick Regeer.
Halle zette hier weinig tot niets tegenover en via Sinan Albayrak en Dirk Jan Smits had de voorsprong reeds hoger kunnen uitvallen, maar zij hadden weinig geluk met hun poging. Aan de andere kant had Halle ook pech bij een van hun schaarse aanvallen toen de bal op de lat belandde. In de 41ste minuut ging van Engeland opnieuw alleen op de keeper af en nu had hij wel succes in zo'n situatie. Met een fraaie lob bracht hij Be Quick op 3-1.

Kat in het bakkie, zou je denken, maar op slag van rust verdween een hoge bal zomaar achter doelman Rienus Ooms, 3-2. Een rare ruststand, het duel tot dan toe in ogenschouw genomen. Het tweede bedrijf was aanvankelijk geen kopie van het eerste. Halle had kennelijk inspiratie opgedaan door die tweede treffer, want de Be Quick-achterhoede kreeg aanmerkelijk meer te doen. Die 3-2 voorsprong hing maar een zijden draadje. Het was daarom een flinke opluchting toen Nick Regeer in de 56ste minuut met een prachtig afstandsschot voor de 4-2 zorgde. Kort daarna werd na een corner van Mark Becks de bal van de lijn gekopt. Hierna kwam Ugur Cakir voor Sinan Albayrak.

Het sierde Halle dat ze voor iedere meter bleven knokken, maar er volgde een fase waarin Be Quick de ene na de andere kans onbenut liet. En dat waren geen kansjes, maar opgelegde. Overigens was Halle-keeper Kuenen ook wel een-sta-in-de-weg. Een vervelend moment was er in de 80ste minuut toen scheidsrechter Beijen Jordy Tempelman met rood van het veld stuurde nadat deze een slaande beweging naar een tegenstander had gemaakt. Met tien man wist Be Quick echter toch nog een keer te scoren. In de 83ste minuut stuurde Verbeek Marcel Struik op pad en deze scoorde de mooiste goal van de middag, 5-2.

Voor de laatste wedstrijdfase kwamen William Wubben en Luuk Elsman voor Verbeek en Becks. Met deze stand bloedde het duel een beetje dood.
De thuisploeg vond het wel best zo en Halle boog uiteindelijk maar het hoofd. Een dikverdiende overwinning, die echter nog wel wat hoger had mogen en kunnen uitvallen.

Open dag bij SZG-Zutphen

Zutphen – Na een zinderende uitvoering te hebben gehad op 10 oktober, is er bij veel kinderen misschien wel het idee gekomen om ook te gymmen. Heb jij al plannen vanaf maandag 26 tot vrijdag 30 oktober en vind je het leuk om een keer te kijken of te gymmen bij SZG? Dat kan tijdens de open lesweek.

SZG trakteert iedereen, jong en oud, op een week vol beweging van 26 t/m 31 oktober. Je kunt dan zonder vooraf je aan te melden kennis maken met de verschillende lessen en gymvormen die SZG heeft. Je bent tijdens deze open les week welkom om te komen kijken en mee te doen, behalve bij de selectie-groepen want zij zijn volop bezig zijn met de voorbereiding voor het wedstrijdseizoen.