Schutterskoning Klaas Bron en zijn vrouw sloegen het eerste fust bokbier aan. Foto: PR.
Schutterskoning Klaas Bron en zijn vrouw sloegen het eerste fust bokbier aan. Foto: PR. Foto:

Schutterspaar Eefde

opent bokbieravond

Eefde - Afgelopen zaterdag organiseerde de Oranjevereniging Eefde een bokbieravond in (samenwerking met) het Hart Eefde.

Het schutterspaar van Eefde, Klaas Bron en zijn vrouw, opende de avond door een bokbierfust aan te slaan. Alle schutters, die tijdens het dorpsfeest afgelopen juni mee hebben gedaan met het vogelschieten, kregen een bokbiertje aangeboden. De voetjes gingen van de vloer op de muziek van DJ Tommy.

De avond werd door iets meer dan 150 Eefdenaren bezocht.


Kinderbingo Leesten

Leesten - Wijkteam Leesten houdt op 25 oktober, vanaf 14.00 uur een gezellige kinderbingo.

Deelname kost 3 euro per deelnemer (extra loten zijn bij te kopen). Plaza heeft hiernaast een lekkere aanbieding voor de deelnemers van de bingo. Er zijn drie speelrondes, met elk drie winnaars.

Kinderen die niks winnen, mogen in elk geval grabbelen uit de grabbelton.
Opgeven is verplicht in verband met beperkte ruimte en kan via: wijkteamleesten@gmail.com of de facebook pagina.


facebook.com/wijkteamleesten


Voorlopig geen fusie scholen

Zutphen - De pogingen van de Zutphense scholengemeenschappen om samen verder te gaan en een 'brede Zutphense oplossing' te vinden, hebben nog niet concreet iets opgeleverd voor de lange termijn. Het Stedelijk heeft te kennen gegeven voorlopig alleen verder te willen.

De gesprekken die hebben plaatsgevonden tussen het Isendoorn, de Vrije School, Het Stedelijk en het Baudartius en wethouder Patricia Withagen hebben niet de gewenste 'brede Zutphense oplossing' geboden op de krimp die de scholen te wachten staat (tot 2030 zo'n 27%), zo laat Het Stedelijk weten. Patricia Withagen: "Maar het is niet zo dat de gesprekken nu ten einde zijn gelopen. We zijn juist aan het uitzoeken hoe we onderling meer vertrouwen kunnen opbouwen en stap voor stap tot een lange termijn samenwerking kunnen overgaan. Het gezamenlijke brugjaar voor het vmbo dat de scholen onlangs zijn overeengekomen om samen op te pakken, is één van die eerste stappen."
Met dit gezamenlijk brugjaar krijgen leerlingen in het vmbo langer de gelegenheid om na te denken of ze de theoretische- of de beroepsgerichte richting kiezen.

Bestuursvoorzitter van Het Stedelijk, Henk van der Esch: "Omdat de school nu relatief klein is en naar verwachting sterk zal gaan groeien, is het een mooi moment om het onderwijs nog beter af te stemmen op en aan te passen aan de hedendaagse tijd".
Om die groei ook te kunnen realiseren, heeft het bestuur van de school besloten om twee nieuwe leidinggevenden aan te stellen: José Mens en Arnold van Gessel.

"José Mens is interim-rector van Het Stedelijk en zal haar rectoraat volgend schooljaar samen met Van Gessel voortzetten, wat voor rust en continuïteit zorgt. Zij heeft veel ervaring in veranderingsprocessen en als onderwijskundige. Naast José Mens is ook Arnold van Gessel aangetrokken. Van Gessel is onder andere oud-rector van het Baudartius College en oprichter van het IJburg College in Amsterdam. Hij zal de komende maanden José Mens in de rol van adviseur bijstaan en komt vanaf 1 augustus 2016 fulltime in dienst van Het Stedelijk."


Huurdersvereniging in bestuursnood

Zutphen - Opnieuw trekt het bestuur van Huurdersvereniging Zutphen bij haar leden aan de bel. Er zijn dringend nieuwe bestuursleden nodig. Twee jaar geleden deed Huurdersvereniging Zutphen een dringende oproep aan haar leden zich beschikbaar te stellen voor het bestuur van de vereniging.

Door de jaren heen was het aantal bestuursleden onder het statutair minimum gezakt. Die oproep heeft uiteindelijk tot een bestuur van zes personen geleid, waarmee de huurdersvereniging vooruit kon. In de loop van de afgelopen twee jaar hebben vijf van deze zes bestuursleden te maken gekregen met gezondheidsproblemen. Een van hen heeft daardoor haar activiteiten moeten terugschroeven, drie hebben hun taken moeten neerleggen en een is zelfs overleden. Onlangs heeft ook nummer zes aangekondigd vanwege zijn gevorderde leeftijd zijn bestuurslidmaatschap op te zeggen.

Om deze reden is het bestuur van Huurdersvereniging Zutphen opnieuw dringend op zoek naar versterking. Als er zich niet genoeg potentiële bestuursleden melden, zal de huurdersvereniging moeten worden opgeheven. Huurdersvereniging Zutphen stond het afgelopen jaar meerdere malen in het (landelijke) nieuws vanwege de actie tegen de huurverhoging die ze samen met Huurdersvereniging Salland organiseerde.

De ledenvergadering vindt plaats op 28 oktober aanstaande om 19:30 uur in MFC Waterkracht, Ruys van Beerenbrouckstraat 106.