Het Gelders Politie Mannenkoor en het YMCA Cicadakoor organiseren samen een concert. Foto: PR.
Het Gelders Politie Mannenkoor en het YMCA Cicadakoor organiseren samen een concert. Foto: PR. Foto: Meike Wesselink

Twee koren, één stem

Warnsveld - Zaterdag 24 oktober treden twee koren op in de dorpskerk in Warnsveld. Het Gelders Politie Mannenkoor en het YMCA Cicadakoor organiseren samen een avond waarbij ze optimaal gebruik willen maken van de prachtige akoestiek van het gebouw.

Het belooft een zeer gevarieerd programma te worden. De toegang is gratis, al wordt een kleine donatie zeer gewaardeerd. Rijk van Ark, voorzitter van het Gelders Politie Mannenkoor: "We geven elk half jaar een groot concert. De laatste tijd speelden we veel op de Veluwe en we zochten al naar mogelijkheden om weer een keer in de gemeente Zutphen te spelen. Toevallig kwamen we via een van onze koorleden in contact met het Cicadakoor." Het Gelders Politie Mannenkoor onder leiding van dirigent Jan Hulshof komt uit Apeldoorn. Het koor telt 39 leden; niet-actief en actief dienend personeel van de politie en van het wapen der Koninklijke Marechaussee. Ane Mulder en Anna Seijmonsbergen begeleiden het koor op respectievelijk het orgel en de piano.

Het mannenkoor geeft vaak kleinschalige optredens in verzorgingshuizen in het kader van de binding tussen politie en publiek. Klaas Jellema, bestuurslid van het YMCA-koor Cicada was blij verrast met het verzoek van het Gelders Politie Mannenkoor om samen op te treden: "Het wordt een leuke avond. We eten eerst gezamenlijk het avondmaal, vervolgens repeteren we en de twee koren zingen ook nog samen een lied."

Het YMCA Cicadakoor is een gemengd koor uit Warnsveld. Laurens Schneider is de dirigent en Roel Praas begeleidt het koor op de piano. Het koor heeft dertig leden en heeft een wat ander repertoire dan het mannenkoor, Jellema: "Wij spelen de wat modernere nummers. Een van de mooiste nummers om zelf te zingen als tenor vind ik bijvoorbeeld 'Stil in mij' van Van Dik Hout."

Het Gelders Politie Mannenkoor gaat voor het zwaardere werk; opera, operettes en psalmen, maar ook volksliederen en -als enige politiekoor-bevrijdingsliederen. "Mijn favoriet voor zaterdag is 'King all glorious'." zegt Rijk van Ark: "Ik ben eerste bariton en wanneer de akoestiek goed is, is dat een heerlijk nummer om te zingen."


www.nogkoor.nl
www.ymca-zutphen.nl