Een deel van het Domonino's team. Rechts Luc Witteman. Foto: PR.
Een deel van het Domonino's team. Rechts Luc Witteman. Foto: PR. Foto: Meike Wesselink

Kennismakingsactie Domino's: gratis pizza

Zutphen - Hij is misschien wel de jongste ondernemer in Zutphen: Luc Witteman. Met zijn 21 jaren, heeft hij onlangs zijn tweede zaak geopend aan de Emmerikseweg 52: Domino's Pizza. Maandag 19 oktober ging de pizzeria met Amerikaanse roots officieel open.

Wie nog geen kennis gemaakt heeft met Domino's, kan zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur een gratis mediumpizza komen proeven. Dat geldt trouwens ook voor wie Domino's al wel kent. "Ik verwacht dat er dan zo'n 400 tot 500 pizza's doorheen gaan", aldus de jonge, enthousiaste Luc. Zelf begon hij als bezorger bij Domino's in Tiel. Als bijbaan deed hij dat, naast zijn studie game development. Maar hoe langer hij bij Domino's werkte, des te leuker hij het begon te vinden.

Hij leerde alle facetten van de pizzeria en toen zich de mogelijkheid voordeed om Domino's in Wageningen over te nemen, hoefde Luc niet lang te twijfelen. "Mijn ouders waren net gestopt met het runnen van een boekenzaak en mijn vader was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb hem zo enthousiast weten te krijgen dat hij samen met mij de zaak is ingestapt." En dat is nog maar iets meer dan een jaar geleden. Het lukte Luc en zijn vader om Domino's Wageningen naar de top 3 van Nederland te krijgen. Frans Witteman, met gepaste trots: "Vrij uniek, om dat binnen een jaar te bewerkstelligen."

Onderscheidend in service en doelstelling

Het werd dus tijd voor een nieuwe uitdaging en die zag Luc in Zutphen. De uitstraling van de gloednieuwe pizzeria oogt modern, maar heeft ook iets huiselijks. Het is natuurlijk de meest up to date uitstraling van de franchiseketen. Twee ovens staan er in de zaak, waarmee grote hoeveelheden bestellingen kunnen worden verwerkt. "Domino's onderscheidt zich in service en doelstelling. In Wageningen hebben we een gemiddelde bezorgtijd van 17 minuten. Daar blinken we echt uit in kwaliteit en snelheid en dat gaan we hier in Zutphen ook bewerkstelligen. Met het nieuwe team zijn we nog in de opstartfase, maar het lukt nu al om binnen de dertig minuten een gloeiend hete pizza van goede kwaliteit te bezorgen."

Zaterdag dus gratis pizza, maar ook in de weken erna zijn er nog verschillende kennismakingsactie's bij Domino's. Van 26 oktober tot en met 1 november betaalt u voor een mediumpizza 5 euro, bij afhalen. Van 2 november tot en met 8 november betaalt u voor iedere tweede medium pizza 4 euro. "Vanaf 26 oktober hebben we een geheel nieuwe pizza op de kaart, de pizza kaasfondue. Een hele smakelijke pizza vol raclettekaas en daarbij passende toppings. En ook helemaal passend bij de winter, de beignets die we van 26 oktober tot en met 10 januari aanbieden. Beignets met caramel en met chocolade."

Domino's is zeven dagen per week open tussen 16.00 uur en 22.00 uur.


Domino's

Emmerikseweg 52

Tel: 0575 728066


Havenslib en mogelijke explosieven vertragen aanleg Noorderhaven

Zutphen - Bij het uitgraven van de nieuwe jachthaven in het woon- en werkgebied Noorderhaven zijn extra veiligheidsmaatregelen nodig, zoals de inzet van beveiligd baggermateriaal en het afzetten van de omgeving.

Dit komt doordat de af te graven sliblaag ernstiger verontreinigd is dan verwacht. Ook zijn er mogelijk explosieven aanwezig uit de Tweede Wereldoorlog. Door de extra maatregelen loopt de aanleg van de haven vertraging op.

Forser dan voorzien
De verontreiniging op de plek van de nieuwe haven blijkt forser dan voorzien. Daarnaast laten radarscans zien dat in de hele sliblaag mogelijk explosieven uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig zijn.

Extra veiligheidsmaatregelen
Het onderzoeken op explosieven en verwijderen van de vervuilde sliblaag vraagt om extra veiligheidsmaatregelen. Het was bekend dat het slib is vervuild op de plek van de nieuwe haven. Deze is afkomstig van de oude Noorderhaven die hier vroeger lag. De mate van de verontreiniging kon pas worden onderzocht tijdens het ontgraven.

Door de tegenvallende vervuiling loopt de uitvoering vertraging op. Naar verwachting is deze sanering in de eerste helft van 2016 klaar. De oorspronkelijke planning was dit jaar. De aanleg van het zichtbare deel van de haven wordt nog dit jaar afgerond. Na het verwijderen van de vervuiling start de aanleg van de steigers. Dit gebeurt naar verwachting in het derde kwartaal van 2016.

Meerkosten
De meerkosten als gevolg van de grotere verontreiniging zijn nog niet bekend. De gemeente brengt die in kaart. De kosten voor het onderzoek naar de explosieven, krijgt de gemeente deels terug van het Rijk.

De kosten die voor de gemeente overblijven, moeten binnen de begroting van het project Noorderhaven worden opgevangen.


www.noorderhavenzutphen.nl