Mevrouw Nijenhuis (91 jaar) is erg blij met Rik. Foto: PR.
Mevrouw Nijenhuis (91 jaar) is erg blij met Rik. Foto: PR. Foto: Meike Wesselink

Zutphense Vrijwilligerscentrale

zoekt 'maatjes'

Zutphen - In Zutphen zijn veel mensen op zoek naar een 'maatje'. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers, jong en oud, die zich in willen zetten voor een ander. Lijkt het u ook wat om iets voor een ander te betekenen? Laat het dan weten bij de Vrijwilligerscentrale.

Rik is 30 jaar en woont in Zutphen. Hij heeft een universitaire opleiding en is op zoek naar werk, het liefst iets richting het begeleiden van mensen. Dat dit zijn interesse heeft, blijkt ook uit zijn keuze om als maatje aan de slag te gaan. "Vooral het persoonlijke trekt mij, het 1-op-1 contact met mensen." Momenteel is Rik maatje voor zes mensen, een hele kluif. Met de één doet hij boodschappen, met de ander gaat hij wandelen of begeleidt iemand naar een activiteit. Hij gaat bijvoorbeeld wekelijks naar een meneer die Alzheimer heeft en helpt hem bij het boodschappen doen. "Je bent altijd welkom bij de mensen thuis. Als ze je zien, dan reageren ze zo vrolijk en gastvrij. En aan gespreksstof geen gebrek!" Rik vindt het bijzonder om bij verschillende mensen achter de voordeur te mogen komen.
Maatjes zijn vrijwilligers die extra aandacht besteden aan een ander om zo hun situatie prettiger te maken. Een maatje gaat bijvoorbeeld gezellig koffie drinken bij iemand die eenzaam is. Of op stap met een kind dat extra aandacht kan gebruiken. Maar denk ook aan een film- of theaterbezoek, iemand op weg helpen met de studie of samen boodschappen doen. Kortom: alledaagse activiteiten. In Zutphen zijn er veel mensen die vragen om een maatje. Interesse? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Zutphen. Zij bemiddelen tussen vraag en aanbod. Bel: 0575 596 296 of mail: vrijwilligerscentrale@perspectiefzutphen.nl


www.perspectiefzutphen.nl