Er worden instructielessen 'Omgaan met machines' gegeven. Foto: PR.
Er worden instructielessen 'Omgaan met machines' gegeven. Foto: PR. Foto:

Nieuwe maand, nieuwe workshops

Zutphen - Zitten in een zelfgemaakt meubel en met de feestdagen schitteren in je eigengemaakte outfit; dat en meer is de komende maanden binnen bereik. In het nieuwe cursusaanbod dat vanaf 2 november bij de Stadswerkplaats wordt aangeboden, is opnieuw textiel opgenomen.

Een coupeuse helpt je met de feestdagen te schitteren in je eigengemaakt outfit. Naast basis houtbewerken is er ook weer meubelmaken opgenomen in het cursusaanbod. Daarnaast was de cursus Arduino het afgelopen jaar populair. Een basiskit als opstap naar veel creatieve toepassingen van fijne elektronica. De cursussen worden aangeboden door ervaren vaklieden.
Beginners kunnen terecht bij de cursus basis houtbewerken en instructielessen omgaan met machines en omgaan met gereedschappen en creatief met metaal. Voor meubelmaken en de basiscursus elektronica met Arduino is wat meer kennis en ervaring vereist.
Er is een speciaal gratis aanbod voor mensen met een minimumuitkering en er kan beroep worden gedaan op de Meedoenregeling. Geldig voor deelnemers die zijn ingeschreven bij Het Plein.
De Stadswerkplaats is te vinden in de bocht van de Laan van Eme naast de IJssel aan het begin van de wijk De Waarden. Adres: De Waarden 309.