Stip der Laan. Foto: Willem Feith
Stip der Laan. Foto: Willem Feith Foto:

Individuele begeleiding op maat

Zutphen - Stip ter Laan werkt al bijna 25 jaar in haar Praktijk voor Individuele Begeleiding in Zutphen. Je kunt bij haar op verschillende manieren aan jezelf werken. Stip is opgeleid in meerdere therapievormen: hypno- en creatieve psychotherapie, gezins- en gesprekstherapie, familieopstellingen en NLP (communicatietraining). Ze kijkt samen met de cliënt welke therapievorm het beste past. Ze werkt vanuit een 'systemisch visie', waarin ieder mens meer is dan een enkeling: een deel van een groter geheel, het gezin, het familiesysteem.

Hypnose
Stip: 'Hypnose is binnen de hypnotherapie een middel om in contact met je onderbewuste, bijvoorbeeld om doelen helder te krijgen, een gebeurtenis te verwerken of te ontdekken wat je ongelukkig maakt. Vergelijk hypnose maar met dagdromen: je bent je nog steeds (min of meer) bewust van je omgeving. Het voordeel van deze 'state of mind' is dat je toegang krijgt tot wat er in je innerlijk leeft. Je komt dichtbij jezelf, bij (verdrongen) herinneringen of blokkades. Hypnose is beslist niet gevaarlijk mits het door een geschoolde deskundige wordt gedaan.' Stip: 'Mensen hoeven niet bang te zijn dat ze 'weg raken' of op een verkeerde manier beïnvloed worden. Je bent er zelf bij, je weet wat je zegt en je kunt het je daarna ook nog goed herinneren. Je ontdekt zodoende in jezelf je eigen drempels en oplossingen.' Hypnotherapie is algemeen erkend en wordt door veel verzekeringen – mits aanvullend verzekerd – (gedeeltelijk) vergoed.

Familie-opstellingen
Stip is enthousiast over haar werk. Ook over de therapievorm Familie-Opstellingen. We kennen allemaal de uitdrukking het zit in de familie'. Een workshop (in groepsverband) duurt een dag. Het doel ervan is te ontdekken wat er 'mis' is gegaan en wat er nodig is om dat weer te herstellen. Door middel van 'representanten' (gekozen uit de deelnemers) wordt duidelijk wat er in een familie speelt en moet helen. Stip: 'Het is effectief én intensief: als representant moet je bereid zijn andermans lief en leed tijdelijk te willen dragen. Daarom is het belangrijk dat je je veilig voelt in de groep, en daar zorg ik voor.'

Praktijk individuele begeleiding
Stip ter Laan, hypno-, regressie-, creatief- en oplossingsgericht therapeut, NLP (aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten en RBCZ). Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Stip ter Laan. Op haar website vind je meer informatie en enkele gedichten van haar hand.


Valckstraat 35, 7203 GB Zutphen.

0575-543075 (van 12.30 tot13.30 uur).

stip1948@hotmail.com

www.stipterlaan.nl


Mantelzorgsalon 'Lekker in je vel'

Zutphen – Donderdag 22 oktober is er om 10.00 tot 11.30 uur een informatieve bijeenkomst voor mantelzorgers in locatie Waterkracht. Deze mantelzorgsalon wordt verzorgd door de heer Elout die vertelt over wat evenwicht tussen lichaam en geest voor u kan betekenen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Perspectief biedt via de Vrijwilligerscentrale ondersteuning aan mantelzorgers door de Bezoek- en OndersteuningsService (BOS). Getrainde vrijwilligers nemen een paar uur per week de zorg over. Ook worden informatiebijeenkomsten georganiseerd en uitstapjes ter ontspanning. Er zijn 10 – 12 bijeenkomsten per jaar, meestal in multifunctioneel centrum Waterkracht aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat in Zutphen.


Lezing N.V.V.H. Vrouwennetwerk

Zutphen - Op dinsdag 20 oktober verzorgt onze vereniging weer een lezing. De heer R Spreeuw uit Apeldoorn neemt ons mee naar de Himalaya met een lezing en dia's. Deze berg heeft veel aantrekkingskracht op bergbeklimmers. Hij laat prachtige opnames zien van deze berg. Een boeiende lezing en belangstellenden zijn van harte welkom. Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur. Locatie: Wilhelminalaan 3 te Zutphen (de Wijngaard).


Bruggenbouwer tussen tradities

Zutphen - Voordracht vrijdag 16 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in Het Pakhuys Berkelkade 15a Zutphen. Het werk van Big Heart richt zich op het bouwen van bruggen tussen tradities. Door helingsceremonies met de pijp, de zweethutceremonies, zegeningen van kinderen en door zijn diepgaande voordrachten brengt hij ons in verbinding met onze oude aardewortels, spirit en ons eigen hart. Aanmelden/opgave niet nodig, voertaal is Engels. Aan de Ruurloseweg 50 in Vorden vinden zweethutceremonies plaats op zaterdag 17 en zondag 18 oktober van 11.00 tot 20.00 uur.


www.bigheart.nl