Kom genieten van de herfst bij de Overtuin. Foto: PR
Kom genieten van de herfst bij de Overtuin. Foto: PR Foto:

Laatste Opentuindag in de Overtuin

Warnsveld - Op zondag 18 oktober staat de poort van de Overtuin voor de laatste keer dit seizoen wijd open voor alle bezoekers. De in 1832 aangelegde tuin in de Engelse landschapsstijl ziet er met al zijn herfsttinten prachtig uit. Sommige fruitbomen in de tuin dragen nog volop vruchten, een daarvan is de IJsselpronk, een ras dat door voormalig bewoonster Dorothea van Verloren van Themaat is ontwikkeld.

Op deze laatste Opentuindag blikken we terug op het afgelopen jaar. Er is ontzettend veel werk verricht, door alle vrijwilligers en de mannen van de Zozijn die wekelijks in de tuin werken. De tuin staat er dan ook -zoals altijd- prachtig bij. Rond 15.00 uur wordt het jaar feestelijk afgesloten. Zo wordt mevrouw P. Waller-Fetter door het bestuur van de stichting bedankt voor haar donatie van twee rozenobelisken aan de tuin. En er wordt stilgestaan bij het feit dat Annelies Dijksman en Annette Meesters dit jaar beiden 10 jaar voor het Overtuin-gebeuren zorgen. Annelies voor het tuingebeuren en Annette voor de Opentuindagen en de galerie. In de galerie de laatste dag van de tentoonstelling 'Prentkunst' van beeldend kunstenaar Peter Kalkowsky. Peter is deze dag aanwezig met zijn kleine pers om ter plaatse te laten zien hoe zijn prenten vervaardigd worden. In deze expositie wordt zowel figuratief als non-figuratief werk tentoongesteld. Kalkowsky heeft de 'draaddruk' ontwikkeld.
Kom genieten van de herfst en de boeiende kunstwerken van Peter Kalkowsky van 11.00 – 17.00 uur aan de Molenstraat 6 in Warnsveld. Voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd, de galerie en het terras zijn vrij te bezoeken. Meer info op de website.


www.deovertuin.nl