Kinderen bij het werk (maskers) van Arie Schippers. Foto: Patrick van Gemert.
Kinderen bij het werk (maskers) van Arie Schippers. Foto: Patrick van Gemert. Foto: Meike Wesselink

Museumkidsweek in Musea Zutphen

Allerlei leuke activiteiten voor kinderen tijden Museumkidsweek

Zutphen - Veel leuke activiteiten voor kinderen tijdens de Museumkidsweek die in de herfstvakantie in heel Nederland is te beleven. Ook de Musea Zutphen hebben allerlei leuks in petto. Op het programma:

Test je skills
Woensdag 21 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in het Stedelijk Museum Zutphen. Test je skills in Strijkweg, het Stoombootspel of het Honden- en apenspel! Kom je bij ons spelen? In het Stedelijk Museum Zutphen kun je spelletjes van vroeger spelen. Het honden- en apenspel, molenspel, Strijkweg en Geef wat en Bikkelen zijn een aantal van die spelen. Je krijgt gratis een ganzenbordspel mee naar huis en je mag 1 volwassene gratis meenemen. Leeftijd: 6 tot 12 jaar. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.
Gezichten Henriette Polak
Zaterdag 24 oktober van 14.00 tot 15.30 uur in het Museum Henriette Polak. Kijken en doen: de gezichten van Museum Henriette Polak. Samen met een rondleider van het museum bekijk en bespreek je een aantal portretten in Museum Henriette Polak. Hoe zijn ze gemaakt? Wie is de persoon en waarom is hij of zij zo afgebeeld? Daarna ga je zelf aan de slag. Je maakt een zelfportret met (kleur)potlood. Kunstenaar Ineke Metz geeft tips en trucs. Leeftijd: 6 – 12 jaar. Deelname is gratis. Er wordt gewerkt met een kleine groep kinderen, daarom is aanmelden verplicht.

In de voetsporen van Henric
Stap in de voetsporen van Henric en leer het middeleeuwse Zutphen kennen. In de Middeleeuwen woonde er in Zutphen een jongetje dat Henric heette. Met een mooi boekje vol interessante weetjes, bijzondere plaatjes en leuke opdrachten in de hand, nemen kinderen een kijkje in de stad en de tijd waarin Henric leefde. De speurtocht voert door de middeleeuwse binnenstad van Zutphen en in het Stedelijk Museum Zutphen. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

In de periode van 17 oktober tot 1 november ontvangt iedereen bij aankoop van een speurtocht 'In de voetsporen van Henric' een leuke attentie. Hiervoor wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

Openingstijden Musea Zutphen: dinsdag t/m zondag: 11.00-17.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie, neem een kijkje op de website.


www.museazutphen.nl